Изгорели са ресторант "Старата къща" и бар "Бурлеска", един магазин за алкохол и цигари и един за дрехи.

Огънят е пламнал в ресторанта около 2 ч. през нощта и оттам се е разпространил. Клиенти е имало, но са били изведени.
Барът, който е от дърво, е изгорял до основи.

Причината за пожара е оставено запалено барбекю в ресторанта. Спасени са други пет обекта в близост.

На място, 30 минути след пристигането на първата пожарна, е докарана вода от частна противопожарна служба, тъй като хидрантът е бил отдалечен от мястото на пожара.
В гасенето на пожара са участвали 4 екипа на пожарната, съобщиха от МВР.

Щетите са значителни, но само материални.

Вижте снимки от пожара

Ресторантът, който съществува повече от 20 г., е собственост на "Златни пясъци" АД. Той е бил нает от известният във Варна бизнесмен Здравко Александров, известен с прякора си Ръчичката, пише "Дневник".

Снимки на пожара се появиха още в ранните часове на днешния ден във Фйсбук профила на 28-годишната дъщеря на Александров - Благомира. Тя е общинска съветничка от коалиция "Варна утре"(ВМРО, Гергьовден, Новото време, БНД).
Фотоалбума си от мястото на събитието Александрова е озаглавила "И дим да ме няма", а в него има дори снимки, на които тя позира на фона на горящото заведение на баща й.

"Около 2 часа пожарникарите се опитваха да намерят вода, за да загасят стихията, но това така и не се случи до малките часове на нощта. Организацията беше под всякаква критика, а отношението на полицаите към хората - отвратително", разказа по-рано Александрова.
"Чак когато заведението изгоря до основи, огнеборците успяха да пуснат 1-2 маркуча в действие. Добре, че не гръмна някоя газова бутилка или бойлер", добави тя. 

От МВР обаче коментираха, че на Александрова й е направена остра забележка "да напусне местопроизшествието", тъй като избухват бутилки газ-пропан бутан от барбекюто на кръчмата.

По повод коментара й от пресцентъра на полицията уточняват, че в заведението не е имало никой, а отстрани е имало зяпачи.
Оттам бяха категорични, че пожарникарите са си свършили работата много добре, предвид наличната техника, и добавиха, че некомпетентни лица не могат да дават компетентни мнения за неща, които са далеч от професионалната им сфера.

През последното денонощие екипи на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са ликвидирали 231 пожара и са извършили 36 спасителни дейности, съобщиха от МВР.