Главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев е починал внезапно тази сутрин на 55-годишна възраст, съобщиха от изданието

"Неочаквано, малко след първото кафе и преди планьорка, си отиде главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев. И в последните минути на този свят е бил със съпругата си Паола Хюсеин - любовта на живота му. Готвеше се да пътува във вторник служебно за родния си град Силистра", уточняват колегите на Зюмбюлев. 

Те го описват като "винаги пълен с идеи, компетентен и задълбочен във всяка тема" и споделят още: "Пишеше великолепно. Благодарим ти, приятелю за върховете, които изкачвахме всеки ден заедно!".

Зюмбюлев е роден през 1968 г. в Силистра. Завършва математическа гимназия и Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

От репортер в "168 часа" той стана заместник-главен редактор на списание "Сега", припомня медията, в която Борислав Зюмбюлев последно работеше. Той отива в "24 часа" като редактор в отдел "Анализи" през 1999 г., а през 2012 г. става и главен редактор. Преди това бе първи заместник-главен редактор на всекидневника, както и главен редактор на седмичника "168 часа".

Работил е в студентската програма "Ку-ку", телевизионното състезание "Лабиринт", вестниците "7 дни подкрепа", "Дебати", "Марица", "Денят", "Отечествен фронт". Автор е на "Златна книга на българската дребнобуржоазна кухня".

Зюмбюлев и съпругата му Паола Хюсеин имат две - вече пораснали - деца. През 2008 г. той оцеля след катастрофа на магистрала "Тракия", в която пострада тежко. И четиримата от семейството бяха настанени в "Пирогов", като той беше със сериозни наранявания в белите дробове, имаше и счупени ребра. Скоро след това журналистът бе преместен във Военно-медицинска академия, но по молба на семейството не бяха съобщавани подробности за състоянието му. 

Екипът на Dir.bg изразява искрени съболезнования на семейството, близките и колегите на Борислав Зюмбюлев!