Това съобщи Снежана Кънева от общинския отдел за управление на кризи в Сливен, която е на място в селото, след сигнала на кмета Петър Костадинов, съобщи БТА.

Горно Александрово е на километри от взривилия се склад за боеприпаси край Лозенец. Пристигнаха екипи на полицията и на противопожарната служба от Сливен.

Хората от селото са много уплашени. Около 630 души е населението на Горно Александрово, половината жители са се евакуирали самостоятелно.

Към 18.30 ч. с три автобуса около стотина души са превозени в по-отдалеченото от взривовете - с. Блатец. Там се намира и средищното училище, където учат децата от Горно Александрово, който са били задържани там, съобщиха от общината.
Според кмета на Блатец Красимир Динев хората са прекарали нощта в училището. От БЧК - Сливен са осигурили одеала. От общината в Сливен са изпратили лекар. Сред евакуираните има възрастни и болни хора и деца.

Опразнените домове ще бъдат охранявани, за да не пострадат за времето на отсъствие на техните стопани", каза кметът на Сливен Кольо Милев.

От първоначалния оглед е установено, че в къщите на селото, чиито жители са малко над 600, има счупени прозорци, паднали мазилки, розетки, осветителни тела, напукани тавани.

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви късно вечерта във вторник, че местните хора могат да се завърнат по домовете си, тъй като не се очакват големи взривове.