„За” гласуваха едва 27 народни представили, „против” бяха 16 и 65 гласуваха „въздържал се”.

Сидеров бе категоричен, че проектът ще бъде от полза за България и не трябва да пропуска тази възможност, защото изграждането на "Южен поток" автоматично ще ни защити с помощта на няколко държави, които са заинтересовани от неговото съществуване.

Той се мотивира с променените геополитически условия след свалянето на руския самолет Су-24 от Турция. И настоя страната ни да се възползва от тази възможност.

Според лидера на "Атака" бежанската вълна и терористичните заплахи правят създаването на този поток още по-наложително. Към това според Сидеров се прибавя и възможността за икономическо раздвижване.

Сидеров смята, че Русия не се е отказала от този проект и че България трябва да е инициатор на възстановяването на работите по него, за да поправим редица други недоразумения и грешки, правени от това събрание, а днешния ден ще остане като исторически за България.

Таско Ерменков от ПГ на БСП лява България коментира, че възобновяването на газопровода е все едно да се възобнови името на някой умрял.

През 2014 година правителството „Орешарски” спря работата по проекта „Южен поток”. Официално причината бе, че не отговаря на европейските изисквания.

Миналия месец се появиха слухове за възобновяване на проекта, които по-късно бяха отхвърлени. „Газпром“ също официално оповести разтрогването на договора за "Южен поток".