Днес премиерът Бойко Борисов е обсъдил с професионалното ръководство на МВР случаите с поръчкови убийства от последния месец, сред което и това на Стоянова.

Съветничката на градоначалника Татяна Стоянова беше разстреляна преди седмица, но заподозрян още няма.

Чака се балистична експертиза, за да стане ясно какво е оръжието на убийството. Разпитани са над 70 свидетели - близки и познати на убитата.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви, че има уверенията от хора от най-висшите етажи на изпълнителната власт, че разследването на убийството на Татяна Стоянова ще бъде доведено до успешен край.

Той коментира и слуховете за заплахи за живота му. "Аз съм си сложил главата в торбата отдавна като знам с какво се занимавам, знам много добре рисковете. Не съм наивен човек, че всички ме обичат. Има такива, които ме мразят в червата, но това, което се случи, е необяснимо", коментира Попов.

Той допълни, че не разполага с лична охрана.

По-късно пред bTV кметът Тодор Попов коментира, че е погнусен от лансираната версия за смъртта на 34-годишната жена за тежки корупционни практики. Пазарджишкият кмет изрази надежда, че разследващите органи ще достигнат до извършителите и поръчителите на престъплението.

„Дебело подчертавам – нищо и никой не е в състояние да ме спре мен и моя екип да развиваме нашия град така, както неговите жители заслужават! В това число – и такива, чисто изродски прояви на насилие”, коментира Попов.

Преди дни криминалисти прегледаха записите от трите видеокамери до мястото, където бе убита  Татяна Стоянова, но на тях не се вижда убиецът.

33-годишната Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на Пазарджик, беше показно разстреляна пред кооперацията, в която живее.

Според резултатите от аутопсията пет изстрела са попаднали в тялото на жертвата, съобщиха от Окръжна прокуратура - Пазарджик. Шестото нараняване е изходна рана.