Прокуратурата е повдигнала обвинения на Николай К., че с цел да принуди другиго да се разпореди с вещ или със свое право или да поеме имуществено задължение го е заплашил с убийство и причиняване на лека телесна повреда.

В искането си до съда прокуратурата посочва обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е бил привлечен. Деянието е тежко по смисъла на закона. Николай К. може да извърши друго престъпление, тъй като по делото били събрани доказателства, че за времето от 11 до 12 декември 2017 г. той е осъществил изнудвания и спрямо други 5 лица със същата бруталност и агресия, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

36-годишният Николай работел във фирма за отпускане на бързи кредити. На 11 декември 2017 г. той извършил престъплението спрямо клиент на фирмата, когото заплашил, че ако подаде оплакване в полицията, няма да види детето си или ще го получи в колет.

По сигнал на потърпевшия Районната прокуратура в Търговище образувала досъдебното производство. До определяне на постоянната мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от съда Николай К. е бил задържан от Районната прокуратура в Търговище за срок до 72 часа.

Определението подлежи на обжалване пред Търговищкия окръжен съд.