Цветанов поднесе извиненията по време на дебатите по финалния доклад за работата на Временната комисия за проучване на процедурата за нов боен самолет, предаде "Фокус“.

"Действително трябва да бъдем много внимателни, когато се изказваме за президентската институция. Дали ни харесва или не, смятам, че всеки призна изборния резултат, когато приключиха изборите. Всеки знае, че президентът Румен Радев е с 5-годишен мандат“, каза още той.

"Не трябва да допускаме от парламентарната трибуна да се говори за лични теми, свързани с личния живот на президента“, заяви той.

Антон Тодоров от ГЕРБ заяви по време на дебатите: "Радев в своето амплоа на генерал има особен афинитет да си назначава любовниците на втори договор".

Според Тодоров имало унищожени документи в президентството във връзка със сделката за изтребителите, които били засечени от ДАНС и дори те били четени от шефа на политическия кабинет на Радев Иво Христов, който пък няма допуск до секретна информация.

Филип Попов от БСП отговори, че след това изказване на Антон Тодоров прокуратурата трябва да се самосезира. Корнелия Нинова каза по повод изказването на Тодоров, че това е война с президента и комисията в парламента е била бухалка за държавния глава.

С всичко, което говорите тук, само създавате лош образ на президента Румен Радев, обърна се Цветанов към депутатите.

"Единственото, което имаме като цел в Комисията, е да излезе истината. Българските данъкоплатци трябва да платят 1,5 млрд. за закупуването на самолети. Когато има такава тенденциозност и острота в говоренето от ваша страна, повярвайте ми, че се създава друго усещане в хората“, допълни той.

Във връзка с дебата за доклада на Временната комисия за изтребителите Цветан Цветанов коментира: "Когато се взимат важните политически решения трябва да бъдем истински и надежден партньор на НАТО. Оборудването трябва да отговаря на стандартите на НАТО“.

"Убеден съм, че правилните решения ще вземем ние, народните представители, след всичко, което свършиха колегите в комисията“, посочи той.

"Молбата ми е - нека да бъдем принципни, да не провокираме напрежението, което създава лош имидж на Народното събрание, призвани сме да защитаваме обществения интерес“, се обърна той към БСП.