Навлизане в насрещното движение е причината за тежката катастрофа в Монтанско в четвъртък вечерта, при която загинаха двама души, потвърди пресцентърът на МВР в областния град.

Жертвите са шофьорът на едната лека кола, загинал на място, и пътник от другия автомобил, починал по-късно в болницата.

Трима души са ранените и откарани в лечебно заведение. Първоначално очевидци съобщаваха за четирима пострадали.

С опасност за живота са петгодишно дете от село Говежда, пътувало в едната кола, както и 35-годишната му майка от село Говежда. Двамата са откарани в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев", уточняват от полицията.

Ранен е и 51-годишният водач на другото МПС, като той е с тежки травми по долните крайници, в контактно състояние. Мъжът е изпробван за алкохол, но пробата му е отрицателна.

Едната жертва е именно 50-годишният водач на автомобила, предизвикал катастрофата с навлизане в насрещното движение. 

Мъжът от с. Георги Дамяново се е движел от Монтана в посока към село Превала, когато около 17:20 вчера навлиза в насрещната лента и налита върху леката кола, в която пътува семейството с детето от село Говежда.

Водачът на първия автомобил умира на място, а по-късно и пътникът от другата кола, 37-годишен жител на Монтана, издъхва от травмите си в областната болница.

Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава. Предниците на колите са смачкани до неузнаваемост от жестокия челен удар.