Името съобщиха световните агенции.

Полицията съобщи, че Масуд, който бе убит при атаката, не е бил обект на текущо разследване и не е имало разузнавателна информация за неговото намерение да извърши терористичната атака, предаде BBC.

Той обаче е бил познат на органите на реда и е бил криминално проявен включително за нанасяне на тежка телесна повреда, притежание на оръжие и нарушаване на обществения ред.

Досега не е получавал обвинения, свързани с терористична дейност. Първото му регистрирано криминално деяние датира от 1983 г., а последното - за притежание на нож - от 2003 г. 

"Ислямска държава" пое по-рано отговорността за вчерашния атентат в Лондон, съобщи Би Би Си. В изявление пред информационната си агенция Амак, джихадистката групировка съобщава, че нападателят от Уестминстър е "войник на "Ислямска държава".

Трима души загинаха, а около 40 са ранените след атаката, при която нападателят прегази с колата си десетки минувачи по моста Уестминстър, след което намушка с нож полицай в двора на парламента при опит да проникне в сградата. Той бе застрелян от полицията.