Оттогава до днес всички юбиляри, чийто брак е издържал проверката на времето, празнуват и се веселят заедно, съобщава БГНЕС.

За да не угасва никога в града огънят на любовта, пазилите го в продължение на половин век, го предават символично на най-младите. На входа на ресторант "Мурата" 10 двойки, празнуващи "златна" и 18-те "сребърна", бяха посрещани с жива музика и закичвани със здравец от най-младото семейство в града Ина и Марио Сърбакови. След това с уверена стъпка брачните партньори с побелели коси преминаваха през украсената с цветя и бръшлян арка по покрития с розов цвят под.

28-те двойки бяха приветствани с топли думи от водещата церемонията Райна Рачева, директор на Обредния дом. А кметът на града Красимир Герчев им връчи цветя, подаръци и чаши с рози и надписи "Златна и Сребърна сватба". След което отново скрепиха брачното си съжителство с подписи в летописната книга на града.

По традиция сключилите преди 50 години брак Миланка и Симеон Велеви предадоха огъня на любовта през "сребърните" Здравка и Емил Кондови на най-младите - семейство Сърбакови, сключили брак преди 6 месеца. Освен запаления огън, символ на любовта и семейното огнище, младите приеха от съхранилите огъня на любовта и "слънчева" питка.

След тържествената церемония с хора и танци млади и по-възрастни се веселиха, показвайки, че в щастието и любовта възраст няма.