Представители на македонското здравно министерство смятат, че смъртта на британеца, в Клиниката за инфекциозни заболявания, може да е настъпила от алкохолно отравяне, а не от Ебола, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Това заяви Йованка Костовска, директорка на управлението за инфекциозни заболявания в министерството.

По думите й в министерството не изключват също починалият британец да е страдал от жлъчно или чернодробно заболяване.

Йованка Костовска подчерта, че "макар симптомите, открити в починалия, да насочват за вируса Ебола, съответните епидемиологични анализи показват, че е малка вероятността да става дума за това опасно заболяване".

В събота се очаква да бъдат обявени официалните резултати от изследването на пробите, което се извършва в Германия.

Вторият британец, който бе отседнал в същия хотел заедно с починалия и бе откаран в болница уж със същите уж симптоми, в момента се намира в хотела без никакви симптоми на заразата.

Все пак обитателите на хотела са поставени под карантина и нямат право да го напускат.

Жертвите на смъртоносния вирус Ебола са вече 4033

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че 4033 души по света са починали от заразяване с вируса Ебола, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Най-засегнатата държава от болестта е Либерия, където жертвите са 2316, следвана от Сиера Леоне и Гвинея, където са починали съответно 930 и 778 души.

Девет души са починали в други държави, включително САЩ, Испания, Сенегал и Нигерия.

СЗО, която изготвя статистиката си на базата на събрани от здравните власти на засегнатите страни данни, посочи, че има 8399 предполагаеми или потвърдени случая на заболели от Ебола.