"Останах разочарована от липсата на коментари за вътрешните проблеми, защото освен външни заплахи за националната сигурност, има и вътрешни такива", посочи Корнелия Нинова.

Според лидера на БСП това са контрабандата, влошаването на здравеопазването, влошаването на образованието, неграмотността, битовата престъпност и демографската криза.

"За мое съжаление днес нито един министър не сподели нищо по тези въпроси", каза още Нинова след КСНС при президента, цитирана от Канал 3.

Тя обясни, че е поставила въпроса пред президента Румен Радев и е получила уверението му, че следващият Консултативен съвет по национална сигурност ще е на тази тема.

"Абсолютно всички министри и началници на служби бяха единодушни по един въпрос - недостигът на квалифицирани кадри и ниските заплати. Не вярвам, че правителството ще се прави с този проблем. Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че в МВР няма да има промени до края на 2017 година", каза още лидерът на БСП.

”Стенограмата за КТБ ще бъде разсекретена. Истината за този случай стои над опасения за банковата стабилност”, категорична бе Нинова и обясни, че президентът не се е ангажирал с конкретна дата.

Не получих ясен отговор от премиера Борисов дали ще изпълни решението на парламента за инвестиционните проекти за модернизация на армията или ще го промени. Това заяви още Корнелия Нинова, цитирана и от "Фокус".

Според Нинова по отношение на модернизацията на армията са се чули различни мнения, но позицията на правителството е да предложи отлагане във времето на разсрочено плащане на проектите за модернизация.

„Тук съм изненадана от смяната на техните позиции, но те често си сменят позициите. Ако си спомняте в миналия парламент, те настояваха бързо, спешно и веднага и сега да станат тези проекти. С мнозинство на ГЕРБ те бяха приети. Сега изведнъж те не стопират, но решават, че те трябва да се отложат във времето договорите“, коментира Нинова.

Тя поясни, че е задала на премиера Бойко Борисов на КСНС следния въпрос: „Пътищата ви са два, г-н премиер, или внасяте предложение за промяна на това решение на НС, или го изпълнявате?"

"Не получих ясен отговор“, обясни Нинова.
Според нея те най-вероятно ще предложат промяна за разсрочване години наред за плащане на техниката.