Домът на семейство Крушеви е изгорял до основи и ще трябва да се строи наново, съобщи кметът на селото Димитър Дишев, цитиран от bTV.

Пожарът е избухнал на 17 април сутринта заради стара електрическа инсталация, която дала на късо. В дома са били три от децата и те били изведени бързо от родителите.

"Към 6.40 часа пламна къщата. С жената вече бяхме будни. Грабнах децата и избягахме от къщата. Видяхме как тя изгаря с всичките ни вещи – пари, документи, дрехи, учебници на децата. Всичко. За 5 минути всичко отиде. Бяхме събрали 1000 лева с много труд за абитуриентския бал на Денка, но и тези пари изгоряха. Нямаме нищо в момента, но всички са живи и здрави и това е най-важното", разказва бащата Румен Крушев.

Според кмета на селото ще са нужни поне 40 – 50 000 лв. за възстановяването на къщата, а ако останат средства, ще бъдат закупени и домакински уреди от първа необходимост. Димитър Дишев и кметът на Община Родопи Пламен Спасов са осигурили фургон, в който да се настани семейството. Очаква се той да пристигне утре.

В село Ягодово е започнала и кампания за събиране на средства за пострадалото семейство – има кутии за дарения в магазините. Хората помагат още с вода, с продукти и са готови да помогнат и с безвъзмезден труд за възстановяването на дома на Крушеви.

Ако искате да помогнете на многодетното семейство, разкритата дарителска сметка е:

Уникредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG85 UNCR 7000 1522 9447 12
На името на Румен Костадинов Крушев