Машината се е приземила успешно с неработещ десен двигател.

Много линейки и пожарни коли пристигнаха на аеропорта минути след подаването на сигнала за извънредното кацане, но не се наложи използването им.

В такива случаи се задейства план за обща тревога. Затова на терен са изпратени екипи на полицията, Бърза помощ и пожарната, веднага след като пилотите са изискали от РВД разрешение за аварийно кацане, уточниха от летището.

От военното министерство съобщиха, че самолетът е италиански "Спартан". Излетял е от Пловдив.

Първоначално бе съобщено, че на борда на самолета е имало военна делегация от 16-18 членове. По-късно стана ясно, че на борда на самолета е имало пет души.
 
От Министерство на отбраната уточниха, че всъщност военната делегация от 16 човека е оставена в Пловдив и в София аварийно е кацнал само екипажът.

Италианските военни са пристигнали на планираща конференция в авиобаза Граф Игнатиево край Пловдив, съобщи "24 часа". Става дума за рутинни срещи, на които се обсъждат предстоящите през годината съвместни учения с участието на български и италиански военни самолети.

Авариралият военен самолет в момента е на паркинг на летището. Български технически екипи биха могли да ремонтират машината, тъй като и нашите ВВС имат три самолета "Спартан".
Подобни машини, произведени от италианския концрен "Аления Аеронавтика" се използват още от САЩ, Гърция, Румъния, Словакия, Литва и др.