Военен самолет кацна аварийно в София

Италиански военен самолет "Спартан" кацна аварийно на летище „София“ в 17.06 часа.

Обратно в новината

Коментари - Военен самолет кацна аварийно в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Надявам се, следващият път когато някъде се случи нещо с най-елементарно казано - пътнически самолет на България еър, то да бъде пак така щателно отразено и технически компетентно изкоментирано.

А защо "Много линейки и пожарни коли пристигнаха на аеропорта...."???????? На летището си има летищна пожарни камиони, които за секунди могат да покрият стотици декари с пяна? За каква паника, трябва да се праща градската пожарна, или така става по-тържествен и по драматичен репортаж за някакъв си спрял двигател? Та самолетите, ако не можеха да летят само с един двигател, никой нямаше да ги произвежда.

Бързи куриерски услуги! Пиците са били още горещи.

Моторите са Rolls-Royce AE 2100,италианците правят само фюзелажа . Тъй,че...англичаните са объркали нещо по моторя.

Руководство украинского авиапроизводителя Антонов, который входит в состав концерна Укроборонпром, намерено наложить запрет на полеты российских самолетов Ан-124-100 Руслан за пределы России, если владельцы лайнеров откажутся от сервисных услуг украинских авиастроителей, предупредил президент Антонова Александр Коцюба. По его словам, в настоящее время российские эксплуатанты Ан-124-100 делают активные попытки добиться того, чтобы техническим сопровождением Русланов занимались не в разработавшем самолеты Антонове, а в ОАО Авиационный комплекс имени Ильюшина. Они могут у себя внутри страны корректировать эти правила, законы как угодно. Другой вопрос, что мы как разработчик имеем право поставить запрет на полеты их самолетов вне РФ, заявил Коцюба

Абе колко да е била делегация от 16-18 души? Като се има предвид, че в Пловдив има американска военна база, може да се заключи, че по-скоро са били от инструкторите на "добрите" терористи ...

руснаци от кои бяха?

Не ти се отдават умозаключенията....глупости ръсиш...по-добре си трай:)

Италианците могат да правят само пици не и самолети.

Италия е седма икономика в света, пич ...и прави почти всичко, което може да се прави...даже може би в пиците са най-зле:)

Някой откраднал керосина и сипал менте нафта за това спрял двигателя на спартана.Тези италианци требе да знаят че тук е като в ада.

да е имало вода и тя да е замръзнала. От Лукойл ли са взели горивото?

със Шел...100%

Какъв Шел бе там и магарето си не ходя да поя с вода.

Дааааааааа...за съжаление4, Спартаните са си пълни боклуци и щайги...На шоуто на летище София, единия от механиците си каза...Един самолет е в ремонт, един е повреден и не лети и само един лети..И така непрекъснато! И на малкия пръст, на старите съветски и руски Ан, не могат да стъпят тия западни щайги!

Ан са УКРАИНСКИ!

ХА ХА ХА МИНАЛИ ПОКРАЙ УКРАЙНА...ТАМ СЕ ПРОИЗВЕЖДАХА...

аха...и Мазерати не могат да стъпят на малкия пръст на Москвич.

от Лукойл ли са го взели?

Военна делегация?! Сьс Спартан? От Пловдив?! Голям виц!:) Даа, Спартан, от Пловдив, но с "делегация" от няколко тона. Едвам излитат. Нищо чудно, че им се чупят моторите.

Спартаните са италиански бракми, и на нас ни пробутаха такъв с големи комисионни, въпрос на време е да падне.

Удача , че не е бил Боинг иначе като днешният.

в Черно море!

небето! Боингите падат, падат от небето! И така непрекъснато.....

Е като е западняк немое да се размаже ли? Ей много тъп народ бре! Бедата не избира кой от какво потекло е ве тъпунгер чалгаджийски!

колко интересно - надуха ни главите за радостта на поляците, но мълчат, че у нас имало военна делегация - тя пък била италианска, а не натовска. Е сега разбрахте ли, че зад гърба ни новите ни господари си правят каквото искат? Добре, че отвреме навреме аварират, та се разчува. Е, приятелска работа, няма що. Какво ли още има?

А по соц. време дали знаехме колко руски военни "съветници" има в България и колко и кои военни делегации са ни посещавали и кои националноосвободителни движения сме въоръжавали. Тъй че няма промяна, просто смяна на "големия брат" с малко по-цивилизован.

с много по див и нецивилизован! Но пък с адски претенции , че е цивилизован....

За военни съветници не зная, но зная, че нямаше военни бази на СССР в България. Сега има 4 военни бази на САЩ в България, за които не плащат нищо.

Кво става в тая държава бе, хора? Ако не беше този инцидент, никой нямаше да разбере, че в небето ни хвърчат разни чужди военни самолети! И защо по новините никъде не се съобщава, че у нас е имало военна делегация, защо е тук, с кой и за какво са се договаряли и каква е целта й? И кво правят тия жабари в Пловдив? Жаби в Марица ли са ловили? Баси случката, баси ситуацията! Бай дъ уей, министър Ненчев кога ще го съдят?

Не са чужди! Съюзнически са! Чужди са руските! И ти какво искаш...за всеки съюзнически самолет, който лети над България да ти докладват на теб цървула ли?:)))) Кретен путиноиден:)

Не може да е вярно. Гравитацията не действа на натовските самолети. Те не могат да се повредят! Лъжа е.

Защо не ходиш на лекар????

Коментарите в Дир.бг никога не разочероват. Едни викат, че това са пратки за терористи, втори се чудят какво щеше да стане ако беше руски (изненада: пак щеше да кацне), а трети се дразнят, че машината не се е разбила. Браво пичове давайте само така! Иначе аа лично се радвам, че няма пострадали. Загубата на един двигател не е критична повреда, но все пак аварийното кацане е резонно.

на Хаджи Генчо и Най Либен: вечните спорове за ингилизите и братушките. И 1000 години да минат ще си останем същите

Кичо

Спартан...и този като нашите де все са за ремонт...

Самолета да не е пълен с продукция на ВМЗ Сопот ??? А дали ще бъдат така добри да ни кажат ЗАКЪДЕ е трябвало да бъде засилена пратката , при положение , че в Алепо вече нещата приключиха ??? Така , де ... Да знаем все пак КЪДЕ ще е новото местонахождение на умерената опозиция ...

Нищо другият път руски.

Как не направи един фоерверк да не зарадва следновогодишно. Тю да му се невиди! Нищо следващия път.

Това сигурно е от тия самолети дето карат оръжие и екипировка на терористите!

Спартанчето е малко. Обикновено оръжията ги карат с големи самолети (Боинг 747) и те са на авиокомпании от Саудитска арабия, Белгия и др., които мине не мине кацат в София. Дори и със 747 на руска компания (Ер Бридж Карго) карат милитари-то :)

Летище София е база на тези самолети. Спрял двигател е сериозна повреда, но при излитане. При кацане е малко вероятно да има проблеми. Машината и хората вероятно са без драскотина...

Проблем става, когато спре и вторият двигател при заход за кацане при все , че не е известна причината за спиране на първият двигател .