Руска атака с крилати ракети по ”Ислямска държава”

stat
18:24  |  17 февруари 2017 / Редактор Надежда Христова / обновено преди 74 минути

Руски стратегически бомбардировачи "Ту-95МС" нанесоха удари с крилати ракети "Х-101" по обекти на "Ислямска държава" в района на сирийския град Ракка.
От Министерството на отбраната в Москва съобщиха, че самолетите са излетели от базите си в Русия, прелетели са през въздушното пространство на Иран и Ирак и са поразили базови лагери, центрове за подготовка, както и команден пункт на голямо бойно формирование на терористичната групировка, предаде БТА.

По данни на руското военно ведомство всички цели са били унищожени. Прикритие за операцията за осъществили руски изтребители "Су-30СМ" и "Су-35С", базирани на сирийското летище в Хмеймим.

След изпълнението на задачите си всички руски самолети са се върнали благополучно в базите си, предаде ТАСС.

Ройтерс припомни, че в края на 2015 г. руската бойна авиация нанася поредица въздушни удари в района на Ракка, но след това съсредоточава огневата си мощ върху Алепо и други зони в Сирия под контрола на бунтовници.


Последно в По света


Ще тръгнат ли мигрантите и през Черно море?

Зачестиха случаите на пристигащи в Румъния бежанци. Дали през Черно море не възниква нов маршрут? Какви са позициите на Румъния и как ще реагира България?