Лекари, медицински сестри и персонал излязоха пред сградите на "Пирогов", "Александровска", "Св. Иван Рилски", "Шейново", Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф. д-р Ив. Митев", общинските болници и др в София.

Работещите в Центъра за спешна медицинска помощ-София също подкрепиха протеста, организиран от Българския лекарски съюз след посегателството над лекарка от АГ-болницата "Шейново".

На 1 юли 37-годишният Владимир Стоянов нападна и преби жестоко акушер-гинеколога д-р Гагова, след като тя отказала да му даде плацентата на новороденото му бебе.

„Получихме много голяма подкрепа, насочена само в една посока – да спрем насилието по болниците и в цялата страна, и се надявам това да се случи”, заяви директорът на „Шейново” д-р Румен Велев.

Той добави, че всички искат справедлив процес за извършителя на престъплението.

Протести има и на други места в страната. В Хасково на медиците бяха раздадени лентички с надпис “НЕ! на насилието”. Така лекарите подкрепиха колегите си в страната в борбата срещу насилието. Според тях обаче това не е начин да се справим с проблема.

Част от лекарите в Хасково обаче не си сложиха лентичките, сред тях бяха д-р Анюта Лозева и д-р Никола Ганашев от Спешно отделение.
“Вместо лентички срещу насилието, нека ни раздадат бухалки”, описа образно проблема д-р Лозева, цитира думите й Haskovo.info.

Русенски лекари също се включиха в националния протест срещу насилието над медици. Мълчалив протест имаше и във Велико Търново.

Десетки родители на деца, родени в АГ „Шейново“, също се събраха в сряда на протест в подкрепа на д-р Албена Гагова.