След като родила тази седмица, жената изчезнала, съобщи днес френският регионален всекидневник "Сюд Уест", цитиран от БТА.

29-годишната нашенка, която вече има пет деца, напуснала родилното отделение, оставяйки бебето Исус в стаята в компанията на мъж, когото представила ката свой съпруг и баща на детето.

ДНК-анализ показал, че 36-годишният жител на Бордо не е бащата. Установено било, че проститутката използвала картата за здравна застраховка на стерилна жена, постъпила в същото здравно заведение за оплождане ин витро.

Фалшивият баща и майката, която по-късно се върнала в болницата, за да видят детето си, са били задържани, а после освободени.

Българката твърди, че искала "да направи подарък" на мъжа и приятелката му, които не можели да имат деца и че се надявала така синът й да расте при добри условия.
Разследва се дали двойката е платила на българката.

Наскоро в България майка опита да продаде по-същата схема бебето си. Родилката от добричкото село Стожер постъпила в болницата в Първомай с чужди документи. След раждането обаче признала, че се е регистрирала с личните документи на 25-годишна жена, за да може тя да вземе новороденото.
За бебето щяла да получи 5000 лв.

През август ГДБОП спря продажба на 3-дневно бебе в интернет, където родителите Георги Албино Тинео (31 г.) и 25-годишната Полина го предлагали. Те искали 5000 лева.