Преди година 39-годишният прокурор бе диагностициран с рак на панкреаса. Няколко месеца по-късно от държавното обвинение призоваха за помощ, тъй като Налбантов се нуждаеше от скъпоструващо лечение в чужбина.

"Истински боли, когато съдбата без време ни разделя с толкова млад, умен и способен мъж. Тя обаче няма да заличи спомена ни за отличния прокурор, за добрия човек, за новатора в Софийската районна прокуратура Сашо Налбантов. Ще останеш винаги в сърцата ни, Сашо! За прокурорите винаги ще бъдеш пример за подражание. Поклон пред паметта ти!", се казва в официалното съобщение на Апелативната спецпрокуратура.

Александър Налбантов е роден на 5 юни 1973 г. в Хасково. Завършва юридическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". На 15 януари 2001 г. започва работа в съдебната система като младши прокурор в София.
През 2006 г., по предложение на тогавашния главен прокурор Борис Велчев, Висшият съдебен съвет го избра за районен прокурор на София, припомня "Правен свят". През 2011 г. ВСС отново му гласува доверие и го избра за втори мандат.

Налбантов оставя вдовица и две малки деца.