Още не е сигурно как ще гласува ”Воля” за приватизацията

stat
14:22  |  14 ноември 2017 | Политика / Редактор Виктор Стефанов /  
Веселин Марешки: Чакаме да чуем мотивите Веселин Марешки: Чакаме да чуем мотивите
Сн.: БТА

От “Воля“ все още не са дали съгласие да подкрепят предлаганите от ГЕРБ промени в Конституцията за отпадане на давността за приватизационни престъпления.
Пред БНР лидерът на „Воля“ Веселин Марешки заяви, че парламентарната група на партията очаква да чуе мотивите на ГЕРБ за исканата промяна в основния закон.

В понеделник управляващите от ГЕРБ дадоха пресконференция, на която обявиха намерението си.

Отпада давността на престъпления при приватизацията? >>


Управляващите предлагат да се създаде възможност органите на съдебната власт да продължат да разследват приватизационни сделки, за които сега има давностен срок.

"За някои сделки давността е изтекла преди 15 години и хората, които са извършили престъпления, вече спят спокойно”, каза днес Това Биков от ГЕРБ.

Депутатът от мнозинството Десислава Атанасова пресметна вчера, че почти събират нужните гласове, за да може проектът да бъде приет от парламента. Имаме 160 гласа, трябва ни само "златният пръст на Корнелия Нинова, каза тя.

Ако целта на предлаганите промени е само да се дискредитира някого, промените нямат смисъл, заяви по БНР Калоян Паргов от БСП.

АНКЕТА: Одобрявате ли да се рови в приватизацията?


Последно в Политика


Насилената Галина, която писа на Борисов: Измива си ръцете!

Не се надявам на Бойко Борисов, въпреки че му хвърлям ръкавица - измива си ръцете с натиска от подпиращите го на трона псевдопатриоти и синодалните "духовници".