Още не е сигурно как ще гласува ”Воля” за приватизацията

От “Воля“ все още не са дали съгласие да подкрепят предлаганите от ГЕРБ промени в Конституцията за отпадане на давността за приватизационни престъпления.

Обратно в новината

Коментари - Още не е сигурно как ще гласува ”Воля” за приватизацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква анкета само са ни предложили само, направо сме тръшнати - "Одобрявате ли да се РОВИ в приватизацията" !?!? Не може да се прави така анкета - правещият още с въпроса изказва отношение и се издава, че не е неутрален. Значи смятайте като отчита резултатите колко ще е обективен .... А в приватизацията не трябва да се рови, ами направо да се обяви реституция - възстановяване на собствеността. Този път от частна да се върне държавната собственост. Не национализация, иска им се на дойчевелето някой да спомене тази дума. Не, не е национализация - реституция и реприватизация. Обратно изкупуване. По същите цени, по които е придобито. Да им се плати със същата монета. Справка: През 1989 г. имахме фондове за 100 милиарда. Приватизирани 5200 предприятия. Постъпили в агенцията за приватизацията - 9 милиарда. Ха сега отидете да гласувате на анкетата, дали одобрявате или не одобрявате.

Това не се нарича реституция, а национализация. Което повдига няколко въпроса: 1. Имаме ли неприкосновеност върху частната собственост, както пише в Конституцията? Ако не, могат ли утре да дойдат да ми вземат панелката, защото преди 40 години някой я е приватизирал на цена от 6000 лева, а после ми я продал за 40 000 Евра? 2. Ако се национализират приватизираните предприятия какво ще стане с работниците в тях, със сключените договори от "лошия" приватизатор? 3. Кой добър и честен държавен служител ще ги управлява? 4. Как ще се национализират Кремиковци, БГА Балкан, Химко и други затрити производства? Иначе да, Да Живей Новото ОФ!

Дано Марешки да се окаже със здрав разум и да откаже. Първо деянията тогава са били ненаказуеми, второ няма отпадане на давността, а въвеждане на наказуемост. Трето никой не вижда какви са престъпленията, престъпните състави, квалифицираните съставни към тях. В това време простата тълпа вярва в чудеса, докато други ще направят нови пачки.

Както каже Ментора - Прокурор разбира се!

а бе тоя на снимката не е ли от депутатите-наркотрафиканти?

Ако целта на предлаганите промени е само да се дискредитира някого, промените нямат смисъл, заяви по БНР Калоян Паргов от БСП. НЯКОГО=НИНОВА ИМА СМИСЪЛ!

СЕГА ЩЕ ЖИДИМ КОЛКО СТРУВА МАРЕШКИ

Както му нареди майчицата-кърмилница, така ще гласува. За мен е по-интересно другарката Нинова как ще гласува. Все пак е виден борец против корупцията в България.

А защо ли не включат и проверка за концесиите и реституцията?

Нинова питала за приватизацията на Булгартабак и за РЕПетата. А пита ли за приватизацията на Техноимпекс? за приватизацията на Техноимпортекспорт? Госпожо, пардон - другарке, прочети в Гугъл "Жената - хамелион" или само напиши Нинова и прочети - всичко е факти и документи. Прочети от Стефан Цвайг "Жузеф Фуше" да си обогатиш общата култура.

просто няма да гласуват вота, защото после през крив макарон ще видиш и Парламент и зам.председателско място ха-ха.

в Конституцията. Учудва ме пишете за Марешки ,а мълчите за пресконференцията на Нинова. Защо да я чето от вестниците на Шиши? Нинова иска оставката на Симеонов и Валентин Радев и изобщо не е притеснена да я провери прокуратурата чеутвърти път. Пита защо Булгартабак не е проверен нито веднъж, ЕРП-тата нито веднъж,приватизацизационните сделки на Борисов като кмет нито веднъж...и има куп предложения за законодателни инициативи в тази връзка.

Не очаквайте точно Нинова да гласува да отпадне давността за тези престъпления спрямо нашия народ,нали тогава и нея ще подгонят.