Съдия Ченалова съобщи, че събраните до момента доказателства не стигат до еднозначни отговори и трябва да се извърши експертиза на видеозаписите от инцидента от вещи лица от БАН, съобщиха БГНЕС и БТА.
По думите на съдията това, което се вижда на записите, не отговаря на обясненото от свидетелите. Тя посочи, че по делото първоначално е била представена единствено техническа експертиза на информацията от записите, която обаче по думите й била необективна.

Наблюдаващият прокурор по делото Любка Костова посочи пред журналисти, че според нея в случая проблем няма. Тя добави, че това е преценка на съда, която не може да коментира.

Адвокатът на семейството на починалия Кирил Въжаров - Камен Михалков, коментира пред журналисти, че според него няма разминавания, а съдът трябва да се мотивира защо смята, че камерата е записала неща, които не са описани от свидетелите. По думите на адвоката картината от камерата е неясна. Той добави, че всички обстоятелства по процеса са изяснени още от миналата година.

В сряда прокуратурата поиска наказанието за подсъдимия Илиян Тодоров да е доживотен затвор. Адвокатите на роднините на убитите момчета обаче поискаха съдът да присъди на Илиян най-тежкото наказание в закона – доживотен затвор без право на замяна. Защитата на Тодоров поиска той да бъде оправдан.

Илиян Тодоров е обвинен в убийствата на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, и 24-годишния Васил Александров, които бяха намушкани смъртоносно пред столичната дискотека през 2009 г. При инцидента пострада тежко и Кирил Димитров.

Прокурор Любка Костова не поиска максималното наказание за Тодоров – доживотен затвор без право на замяна, тъй като отчете "добрите характеристични данни" и младата му възраст.

Последна актуализация в 10.38 ч.