Това е 42-годишният Ахмед Мерабет, който служел в полицията на 11-и район в Париж, пишат местни медии, цитирани от bTV.
Той има съпруга.

Ахмед е едно от имената на Пророка Мохамед, произлизащо от арабския корен "hamd", означаващ "прослава". 

Според очевидци нападателите крещели "Аллах Акбар" (Аллах е велик" и "Отмъстихме за Пророка", докато изстрелвали над 100 куршума в редакцията на седмичното издание по време на редакционна среща.

Жители на френската столица заснеха смразяващи кадри, на които двамата маскирани нападатели застрелват полицая след нападението срещу редакцията. Въоръжените с автомати мъже тичат към ранения служител на реда, който се гърчи на земята. Той вдига ръце, след което един от терористите го застрелва в главата отблизо.

Другият загинал служител на реда е 49-годишният Франк Д. Според френски медии той е бил част от личната охрана на главния редактор Стефан Шарбоние, назначена заради заплахи след публикациите на карикатури на пророка Мохамед в предишни години.
Полицаят има малка дъщеря.

Както вече бе съобщено, останалите 10 жертви на терористичното нападение са предимно журналисти, а четирима от тях са водещи карикатуристи - едни от най-добрите политически сатирици в света.

Вчера терористите бяха идентифицирани. Заподозрени за нападението са основно двамата братя Саид Куаши и Шериф Куаши, както и Хамид Мурад. Братята са родени в Париж в семейство от алжирски произход, като Шериф е известен на антитерористичните служби джихадист.
И тримата са известни на полицията. 18-годишният Хамид Мурад обаче се предаде на полицията, като твърди, че има алиби.

Днес мъж с бронежилетка и автомат откри стрелба по полицаи в Париж, двама са ранени. Все още не е ясно дали има връзка с вчерашното терористично нападение.

Франция е в максимална степен на тревога. В страната е обявен ден на национален траур.