Наложена им е постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" по обвинение за нанесени средни телесни повреди по хулигански подбуди на оператора Иван Китанов.

Заради здравословни проблеми Калин Томов е преместен в Специализираната болница за активно лечение към Софийския затвор.

Мотивите на съда ще станат известни до края на деня. Определението не подлежи на обжалване.

На 7 септември бяха задържани петима души за инцидент в дискотека в Перник, при който бе нанесен побой на телевизионен екип, разследващ продажба на наркотици.

Сигнал за побоя е бил подаден в 1.40 часа. Пристигналият на място автопатрул установил, че в инцидента са участвали четиричленен телевизионен екип, двама представители на местно екодвижение и посетители на заведението.

Районната прокуратура е повдигнала обвинение на още един участник в побоя - Мартин Илиев,- който е представител на местно екодвижение. Към него е предявен иск по чл. 275 от НК за отказ да се съдейства на орган на властта.

Илиев е криминално проявен, Томов и Христов са с чисто съдебно минало.

Адвокатът Елена Тодорова днес пледира, че има провокация за инцидента, която е инсценирана от Мартин Илиев. По думите й за това се съдържат данни в наказателното производство и в негови медийни изложения. Тя посочи още медицински доказателства за причинени телесни повреди от отряда на организацията "Зелените барети" (поставила си целта да "прочисти" Перник от наркодилъри), чийто ръководител е Мартин Илиев.