Заради съкратеното производство и признаването на вина, Окръжният съд в Пловдив по закон е задължен да намали наказанието на подсъдимия с една трета, което означава, че Трайков, който е син на известен пловдивски бизнесмен, реално получава присъда от 4 години "лишаване от свобода".

Младият мъж бе обвиняем за това, че при управление на моторно превозно средство, в пияно състояние, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на трима души.

Катастрофата стана на 18 ноември м.г. на кръстовището на пловдивския бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев". 26-годишният Любомир помете с лекия си автомобил "Ауди А7" друга кола - "Пежо 405". На място загинаха 46-годишният шофьор на пежото Атанас Ламджиев и 44-годишната Виолета Стоянова. Двамата оставиха 4 деца сирачета.

8 дни по-късно в УМБАЛ "Св. Георги" почина 23-годишната Полина Караиванова, която е седяла на задната седалка на пежото-ковчег. Младата жена бе в мозъчна смърт след инцидента и нямаше шанс за живота й.

Днес Любомир Трайков се изправи пред Окръжния съд в Пловдив и се призна за виновен, а адвокатите му поискаха съкратено следствие, съобщи "Трафик Нюз".

Признавам вината си и много съжалявам. Изказвам отново съболезнования за случилото се, зная колко е тежко за близките на починалите. Моля съда за справедливо наказание. Никога не съм бягал от отговорност. От самото начало съм съдействал на разследващите”, заяви Любомир Трайков пред магистратите.

Близките на жертвите, които бяха конституирани като частни обвинители, пък настояха за справедливо наказание на шофьора.

Присъдата на Пловдивския окръжен съд не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в града под тепетата.