Сигналът за инцидента в града под тепетата е подаден към 1.30 часа.

На кръстовището между бул. „Руски“ и ул. „Ген. Данаил Николаев“ лек автомобил „Пежо“ предприел ляв завой и бил пометен от лек автомобил „Ауди“, който се движил в посока Централна гара.

На място са загинали 46-годишният водач на пежото и 44-годишна жена, която пътувала на предната седалка. Други двама пътници в колата - 23-годишна жена и 27-годишен мъж, са транспортирани в болница. Състоянието на младата жена е критично.

Без сериозни наранявания е 26-годишният шофьор на „Ауди“-то.

На двамата шофьори е взета кръвна проба за алкохол. Местопроизшествието е запазено и посетено от служители на сектор „Пътна полиция“.

Причините и обстоятелствата около тежкия инцидент се изясняват.

Около 6.45 ч. лек автомобил е катастрофирал в Банкя. В колата са пътували 45-годишен мъж и 19-годишният му син. Тя се е обърнала по таван и се е запалила. Бащата е загинал на място, а синът е откаран в болница, като няма опасност за живота му, съобщиха от СДВР.
По първоначална информация автомобилът е бил с газова уредба, което е предизвикало пожара. Причините за самата катастрофа още се уточняват.

При 11 пътни произшествия в страната са пострадали 13 души през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В София са станали две тежки и 146 леки катастрофи с двама ранени. Намалена е видимостта до 100 м поради мъгла в района на Прохода на Републиката.