Инвеститорите загърбиха увеличението на новите работни места в САЩ, създадени през юли, и насочиха вниманието си към опасенията, свързани с глобалната икономика, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА. Американският лек суров петрол с доставка през септември понижи цената си с 1,70 долара до 84,93 долара за барлел в обедната сесия на Нюйоркската търговска борса.
Според анализатори спадът на петрола е продиктуван от очаквания на нова финансова и икономическа криза.

Уолстрийт днес отчита резки движения нагоре и надолу, при които Дау Джоунс отчете повишение в обедната търговия, след като изгуби близо 2 процента от стойността си на пазар, който е твърде нестабилен след публикуването на данните за заетостта в САЩ през юли, предаде Франс прес. Към 16:40 по Гринуи (19:40 българско време) Дау Джоунс се бе повишил с 13,25 пункта или 0,12 на сто до 11 396,93 пункта, но индексът на високотехнологичните дружества Насдак бе спаднал с 1,02 на сто или 36,01 пункта до 2530,38 пункта.
В Европа днес всички борсови индекси отбелязаха спад с 3 до 5%. Причините са прогнозите за нова рецесия в САЩ и проблемните дългове на доста страни в Европа.

Президентът на САЩ Барак Обама приветства днес спада в безработицата през юли, но заяви, че са необходими повече усилия, за да се създават работни места и да бъдат върнати на работа американците, които са били съкратени по време на рецесията, предадоха световните агенции. Безработицата в САЩ спадна от 9.2% на 9.1% , като повечето анализатори прогнозираха да остане без промяна.
В реч пред ветерани в щаб квартирата на ВМС на САЩ във Вашингтон Обама, цитиран от ДПА, каза, че макар броят на работните места в частния сектор да се е увеличил през последните 17 месеца, още нови места трябва да бъдат създадени, за да се заличат 8-те милиона, изгубени по време на рецесията. "Искам американските и партньорите в цял свят да са наясно: ние ще се справим, нещата ще се подобрят", каза Обама, цитиран от Франс прес, в момент, когато световните пазари отново отчита загуби заради песимизма сред инвеститорите за перспективите за световната икономика.

У нас в момента литър бензин А 95 се продава за 2.47 лева за литър. Предишната цена беше с пет стотинки повече – 2.52 лева. Бензинът А 98 пък се предлага за 2.63 лева, съобщи Нова телевизия. Реално обаче това намаление не се усеща от крайния потребител. Възможно е да станем свидетели на по-нататъшно поевтиняване на горивата, което ще запази тенденцията си, смятат експерти. Цените обаче зависят преди всичко от международните пазари. Според икономистите, за да усетим трайно намаляването на цените на горивата, те трябва да паднат поне с 10%.