Сигналът подала майката, разтревожена, че детето й излязло от дома им сутринта и не се прибрало до късния следобед.

По снимка и описание, предоставени от нея, полицаите светкавично предприели действия по претърсване на района. Малко по-късно в издирването се включили и гранични полицаи – обходени били всички местности в землището на селото и околните населени места, като са проверени и необитаеми постройки и къщи.

Независимо от усилията, до този момент следите на детето се губят.
Вчера майката се е съгласила да бъде обявено детето за издирване и снимката му да бъде публикувана, уточняват от полицията във Видин.

Станислав има четирима братя и сестри. Родителите му са социално слаби и живеят от помощи. Момчето няма регистрирани противообществени прояви, уточняват от полицията. Станислав е нисък, слаб, с къса светла коса и кафяви очи. Облечен е с розово горнище на анцуг и тъмно синьо долнище. Обут е с червени платнени обувки.

Гражданите, които разполагат с допълнителна информация за детето, могат да сигнализират на тел.112, 094/600-166 или в най-близкото поделение на МВР.

В средата на ноември м.г. началникът на сектор „Издирване” в Криминална полиция главен инспектор Захари Стоянов заяви, че полицията издирва 63 безследно изчезнали деца. Той разказа, че има много случаи на деца, които напускат дома си и се крият умишлено.