Това съобщи районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров, цитиран от "Фокус".

Директорът на ОДП-Пловдив старши комисар Тодор Чонов заяви, че Рашков - младши се е явил сам във Второ РПУ в Пловдив с адвокат. "Полицията няма данни Рашков да е бягал и да е ходил в чужбина", каза Чонов.

Очаква се на внука на цар Киро да му бъде повдигнато обвинение за заплаха за убийство, след като вече бе образувано досъдебно производство.

Внукът на Кирил Рашков бе обявен за национално издирване вчера след жалба, подадена от Веселин Христев, който е сигнализирал, че внукът на цар Киро го е заплашвал в деня, когато бе убит 19-годишният Ангел от Катуница. Христев е вуйчо на момчето. 

Същевременно главният секретар на МВР комисар Калин Георгиев заяви, че положението в село Катуница е абсолютно спокойно и дори полицейското присъствие вече е редуцирано, тъй като действията на органите на реда не бива да дразнят и да притесняват гражданите, съобщи "Фокус".

В Катуница в момента няма представители на клана Рашкови, които биха могли да нагнетяват допълнително напрежението, каза още главният секретар на МВР, цитиран от БТА.

Той отрече полицията да е охранявала Кирил Рашков и неговото семейство. Според него органите на реда са държали под контрол придвижването на Рашков така, че той да бъде непрекъснато на разположение на органите на досъдебното производство.

Същевременно пък стана ясно, че 55-годишният Симеон Йосифов, който прегази и уби 19-годишния Ангел, остава в ареста. Той не е пожелал да обжалва мярката си „задържане под стража". Повдигнати са му обвинения за причиняване на умишлена смърт при пътно-транспортно произшествие,

По-рано днес от НАП-Пловдив пък съобщиха, че проверката на агенцията, която трябва да удостовери имало ли е нарушения в работата на данъчните, проверявали имотите на Кирил Рашков през миналата година, както и ревизиите на самите му фирми ще приключат най-вероятно до месец.
Проверяват се 12 физически лица и 56 дружества
, свързани с Рашков - негови и на роднините му. Вече има запорирани банкови сметки и имоти.