"Лично аз подадох жалба за това насилие. Цяла вечер вуйчото се издирваше и тази сутрин е заловен", каза водещият на "Гореща точка" Николай Бареков тази сутрин.

На живо по телефона Гайтанджиева разказа, че Иван Петков дава обяснения в РПУ-Слънчев бряг. "Ние също дадохме обяснения за случилото се. Предадохме записа от видеоматериала, който ще послужи като доказателство", добави журналистката.
Тя била пред къщата на Желязков, за да направи интервю с него, когато била нападната от вуйчото. Той излязъл навън и директно тръгнал към нея с думите: "Какво правиш тука, ма?!" След това Петков започнал да я бута и да ругае нея и екипа, призовавайки ги с грубости да се махат.

Вуйчото е условно осъден. Преди делото за пране на пари е продал палата на семейството за 310 000 лева, съобщи още TV7. Въпреки това фамилията продължава да обитава луксозния имот.
Петков твърди, че след излизането си от затвора Митьо Очите започнал да се занимава със зеленчукопроизводство. Засадил 12 дка домати.
Неотдавна той бе освободен от затвора, след като излежа присъдата си за търговия с наркотици. По време на инцидента Димитър Желязков е бил в къщата.
Засега няма информация за случилото се от полицията.

Само преди дни Митьо Очите беше привикан на разпит в полицията и му бе издаден предупредителен протокол заради оперативна информация на МВР, че заедно с подсъдимия по делото "Октопод" Антон Петров-Хамстера са планирали атентат срещу шеф от ГДБОП. Появиха се информации, че става дума за самия директор на службата Станимир Флоров, но самият той отрече да става дума за него.