Според него, заедно с колегите си от листата с кандидати за общински съветници могат да предложат алтернативата от която се нуждае града.

Ивайло Първанов сподели възгледите си по време на официалното откриване на предизборната кампания. Събитието се състоя в препълнената зала на драматичния театър, а специален гост беше заместник-председателят на АБВ Румен Петков. 

В краткото си слово Първанов сподели, че кандидатите в листата нямат нужда от представяне, защото са известни лица. Той даде пример с вокалния педагог Десислава Станкова, състезателят по спидуей Милен Манев, икономистът Стилиян Захариев, д-р Емил Абаджиев, юристът Станислава Димитрова. 

"Говоря толкова, колкото трябва да се знае истината. А тя е, че Търговище се нуждае от нова енергия, от нов заряд. Мисля, че отборът на АБВ е алтернативата", каза Ивайло Първанов. Той завърши словото си в призив за активност в изборния ден.

„Надявам се на 25 октомври хората да не останат у дома си, а да излязат и да гласуват, защото това е важно за всички”, каза кандидатът. 

На свой ред Румен Петков сподели, че Търговище се нуждае от ново управление. „В основата на това управление са публичният диалог и всеки гражданин с неговите проблеми и с неговото утре", каза заместник-председателят на АБВ. Според него на региона му трябва друг дух, друга атмосфера, които кандидатът за кмет на АБВ Ивайло Първанов и кандидатите за общински съветници могат да създадат.

Петков посочи още, че всички в листата са направили тежък избор когато са решили да се изправят се срещу „менгемето на ГЕРБ, ДПС и БСП”.

„Това изисква смелост и смелият човек трябва да бъде подкрепен днес. Тези хора са част от решението на проблема в ляво, а не част от размяната първо с второ и второ с първо място на всеки следващ избор”, обобщи Петков. Той подчерта, че Ивайло Първанов и хората в листата притежават достойнството да дадат енергията и волята си за Търговище.

„Това е истинският избор. Това е естественият избор и той сочи само към бюлетина номер 19”, завърши Петков. Събитието продължи с концерт на победителят в „България Търси талант” Богдана Петрова, ансамбъл "Северняче", децата от Музикална школа "Ню Войсис", клуб по художествена гимнастика "Алегро" и модерен балет „Галакси”.

*Платен агитационен материал на политическа партия АБВ
Kупуването и продаването на гласове
е престъпление