Според неофициалната информация, терористична група от 70-80 души се сражава с полицията в квартал "Диво селище", съобщава радио Дойче веле в програмата за Македония, цитирана от Агенция "Фокус".

Вижте снимки >>>

Тяхната цел е двойно повече от техните бойци да навлязат и да нападнат полицейски управления.

Престрелката става все по-интензивна, посочва радиото. Чуват се изстрели и сирени на Бърза помощ. Над града прелитат хеликоптери.

От здравните заведения са съобщили, че са получили заповед да не дават информация, но споделили, че са приети голям брой пострадали – полицаи и граждани.

Засега никой не потвърждава информацията за загинали. Изцяло са изгорели три къщи, които са се ползвали като скривалище на терористите.

Медии в Македония по-рано съобщиха, че въоръжена група от Косово е влязла на територията на Македония и възнамерява да напада полицаи и служители на специалните части.

Около 4:30 ч. тази сутрин в Куманово се е стигнало до сблъсък между полицията и въоръжена група от около 70 души.

Половин час по-късно градът е бил блокиран. В небето над Куманово кръжат полицейски хеликоптери.

На жителите на кв. "Диво селище" не се позволява да излизат от домовете си, съобщиха тази сутрин македонски медии, цитирани от КРОСС.

Местни жители твърдят пред изданието, че целият град е блокиран от специални части на полицията, а освен това, и че миналата нощ е била забелязана голяма група хора, облечени в черни униформи.

Според изданието МКД, престрелката най-вероятно е станала след като полицията е проверявала къща в града.

Другата версия е, че въоръжена група тази сутрин е блокирала изхода на Куманово, след което е започнала престрелка с полицията. По-късно групата се е оттеглила в квартал „Диво селище".

Не е ясно колко души са пострадали от нападателите.

Вчера бившият кандидат президент в Македония Стево Пендаровски обяви създаването на надпартийна гражданска коалиция срещу премиера Никола Груевски.