„На Борисов му пречи „Трето полувреме”, е заглавието на електронното издание „Денешен”, цитирано от "Фокус".  „Борисов раздразнен от „Трето полувреме”, Самарас – доволен от българската подкрепа”, е заглавието на материала на „Канал 5”. „Борисов и в Атина не пропусна да говори за „Трето полувреме”, пишат „Прес 24”, „Сител” и „24 вести”.

България и Гърция категорично подкрепят приемането на страните от Западните Балкани в ЕС и НАТО, но само при стриктно спазване на принципите на добросъседство. Това заявиха премиерите на двете страни на съвместна пресконференция след като се срещнаха в Атина вчера.
Добросъседските отношения са важен критерий и за Гърция, и за България, за присъединяване към ЕС, заявиха двамата премиери. Съгласни сме напълно с всички заключения от срещата в Брюксел, казаха още те.
Миналата седмица Съветът по общи въпроси и външни отношения на ЕС не посочи дата за започване на преговори за присъединяването на Македония към евросъюза .
 
„Борисов демонстрира тревоги най-много заради филма „Трето полувреме”, коментира изданието „Утрински вестник”.
"Толерантността, добросъседството и приятелството имат свои граници. България е страната, която е спасила най-много евреи по време на Втората световна война, 50 000 души, и ги е спасил българският народ, като не е разрешил тогава на Хитлер – да ги избие. Ако сме могли, да сме спасили всички евреи в света, но сме могли и сме спасили тези 50 000. Другите държави и това не са направили – далече, далече по-малко – една, две държави са спасили по 300 – 400 души. И България – да заслужи да се правят филми срещу България”, цитира изданието Борисов.

Изтъкнати са още думите му, че "премиерът на Израел Бенямин Нетаняху излезе и го каза пред всички", както и цитирано писмо на тогавашния немски посланик до администрацията му в Германия, който казва, че българският народ, понеже не може да осъзнае колко е важно да се изселват евреите, не позволява това да се направи.
"Ясни и категорични сме и затова точката добросъседство е толкова важна, каза премиерът Борисов”, пише още вестникът.

"Атина и София принуждават, а не търсят добросъседство, Борисов мълчи за погрома на македонските евреи", това е пък заглавието на електронното издание "Ерепортер" на статията за визитата му в Гърция.
Андонис Самарас каза, че Атина и София поддържат европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, но предупреди, че ЕС отблизо ще наблюдава и оценява добросъседските отношения. В подобно време на криза и проблеми в целия свят, конфликтите не водят до никъде. Всяка държава трябва да разбере, че такава политика не може да бъде условие за интеграция", цитира "Ерепортер" гръцкия премиер.