1,60 евро такса за магистралата Димитровград-Ниш

stat
18:54  |  1 януари 2018 | Общество / Редактор Десислава Димитрова /  
За микробуси ще се плащат по 2,40 евро За микробуси ще се плащат по 2,40 евро
Сн.: Shutterstock

От днес Сърбия въвежда "отворена система" за плащане на пътни такси за автомобили, преминаващи по новооткрития участък на магистралата между Димитровград и Ниш.
Това съобщават от пресслужбата на Министерството на външните работи.

Таксата ще бъде заплащана само от автомобилите, идващи от България и пътуващи към Ниш, както и в обратна посока. Цената за леки автомобили в една посока е бъде 190 сръбски динара (около 1.60 евро).

Микробусите ще плащат 280 динара (около 2.40 евро), автобусите - 500 динара (4.70 евро), а товарните автомобили - по 1120 динара (около 9.50 евро).

Този начин на плащане ще продължи до пълното завършване на южното и източното разклонение на Коридор 10, когато ще се въведе "затворена система" на плащане. Таксите може да се платят в брой в левове и в евро, както и с банкова карта.

В средата на септември българската пътна агенция обяви две обществени поръчки за строежа на магистрала от София до Калотина - единственият останал тесен участък от Коридор 10. Прогнозната стойност е около 260 милиона лева, а срокът за изпълнение - близо 3 години.Последно в Общество


Радев обречен да трупа точки

Първите 12 месеца на президента Румен Радев показват устойчиви нива на доверие от около 60% и на недоверие – около и под 30%.