"Ние с него отдавна спорим във връзка с тютюнопроизводството. Аз си позволявам да го критикувам, очевидно не е издържал на този натиск и си е изпуснал нервите,” коментира Нинова в сутрешния блок на bTV, цитирана от БГНЕС.

Закачката между двамата е от края на миналата седмица, когато съвпаднали посещенията им в 2 гоцеделчевски села, пише в. "Труд". Докато Нинова изслушвала болките на тютюнопроизводителите в Гърмен, дошли местни с жалба, че не ги пускат в ловно стопанство “Дикчан”, защото управата чакала министър Найденов и депутата от ГЕРБ Емил Димитров да “пуцат”.
Депутатката шеговито изкоментирала: “Ето, аз се срещам с тютюнопроизводителите, а тия пичове от ГЕРБ са дошли на лов!”
Журналистите веднага отишли в Сатовча, където Найденов и Димитров били на среща с общинари. На репортерски въпрос дали наистина са дошли на лов земеделският шеф отвърнал: “Кой ви каза?”. След като му било отговорено, последвал нов въпрос: “Какво най-много си мечтаете да отстреляте?”. На което той се пошегувал: “Корнелия Нинова!”.

Пред bTV Нинова днес обясни, че ще се оправи и сама - ще бъде защитена от колегите си и от медиите, но притесненията й са, че подобно поведение не е единичен случай.
"На един министър народът му е виновен, друг – се шегува публично със закани, трети праща посред нощ полиция да бият невинни хора", изброи Нинова, имайки предвид Божидар Димитров, Мирослав Найденов и Цветан Цветанов.

Тя била разтревожена за стила на управление – на насилие, агресия и всяване на омраза. И попита как е възможно един министър да си позволява да говори по подобен начин, имайки предвид думите му, че тя е „дивеч”.

Найденов пък се защити в сутрешния блок на медията, че ако не бил отпускарският месец август, никой нямало да обърне внимание какво е казал. "БСП нямат с какво друго да се занимават сега и се занимава с подобни неща", коментира министърът.

Той каза, че Нинова е изпращала SMS-и на премиера Бойко Борисов, намеквайки, че му се е оплакала. Според Найденов, депутатката реагирала обидено, защото той е бил на лов, а тя – в заседателната зала при производителите. Той я упрекна, че искала да е на неговото място.