"24 часа" пише, че Шулева е изправена пред Темида заради назначаването на Павел Павлов за шеф на дирекция "Информационно и комуникационно осигуряване" в икономическото министерство. Обвинението твърди, че тя го поставила на отговорната длъжност, въпреки че му бил отказан достъп до класифицирана информация. На тази позиция той на практика имал достъп до всички секретни материали на ведомството.

"Пълни глупости. Не очаквайте от мен да ги коментирам", каза вчера пред вестника Лидия Шулева.

Павел Павлов и Таня Танчева, шеф на отдел "Компютърни мрежи", бяха задържани на 8 декември 2006 г. при акция на маскирани полицаи в министерството на икономиката. В кабинета му тогава бе открито и иззето куфарче с 31 хил. лв. Първоначалните твърдения на разследващите, че става дума за подкуп, не бяха доказани. Двамата бяха обвинени за престъпление по служба и за опорочаване на конкурс за обществена поръчка. Срещу Павлов се водят още две производства - за пране на пари и за изнасяне на класифицирана информация.

Шулева е четвъртият висш държавник, който се разследва за издаване на тайна след Румен Петков, Сергей Станишев и Симеон Дянков.

Петков бе оправдан на две инстанции, че е огласил сътрудника на ДАНС Алексей Петров. Станишев е разследван за изгубени три документа от ДАНС, два от МВР, един от министъра на отбраната и един от НАТО. Дянков пък е проверяван заради огласената от него част от тайно споразумение между кабинета “Станишев“ и БНБ, по силата на което част от фискалния резерв е депозирана в търговски банки.