"Бях проверена от - до от Комисията за конфликт на интереси. Решението е, че няма конфликт. На мен ми е извършена проверка, този въпрос беше повдигнат, още когато заех поста, няма основание за такова твърдение", категорична бе Боянова, за която се разбра, че е подписала скандалната сделка за дюните край Несебър, предаде БГНЕС.

"Междувременно ми беше извършена отново проверка по сигнала, който нашумя вчера, защото в края на сигнала имаше точно такова обвинение", допълни зам.-министърът.
Вчера стана ясно, че тя е била проверявана от Главния Инспекторат на Министерски съвет по сигнал за нарушения в земеделското министерство, свързани с евросредства, стана ясно вчера. От ведомството обаче уточниха, че не са установи нарушения.

Всяка година Държавен фонд "Земеделие" плаща над 1 милиард лева на българските фермери под формата на директни плащания, субсидии и финансови помощи. Освен това, на фонда и на Разплащателната агенция е поверено и изплащането на средствата по Програмата за развитие на селските райони.
За целия период 2007-2013 г. бюджетът на програмата е близо 3 милиарда евро, като към момента от тях са изплатени над 1 милиард евро към различните бенефициенти на програмата. Всички сключени договори са за близо 2,4 милиарда евро.