Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов коментира пред бТВ актуалните проблеми в коалицията "Обединени патриоти" и в управлението. Той бе категоричен, че въпреки разминаванията между него, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов няма рискове за стабилността на държавата.

"И за мен, и за Волен Сидеров, и за Красимир Каракачанов интересите на държавата са над всички други. Най-важното е, което ни обединява", заяви Симеонов.
Той потвърди, че няма да се извини за думите си по повод поведението на руския патриарх Кирил в България и изтъкна, че "драма няма".

"Ние сме различни хора. Това са нюанси, по които се раличаваме, говорили сме. Имаме и други разминавания. Защитата на националните интереси е по-важна. Мога да успокоя българските ни сънародници, да спят спокойно, няма някакви особени рискове за управлението. Ако има при нас всичко е открито. Проблемите не се крият, не се замитат, не се замазват. Нека да бъде открито, какво лошо има. Нашите проблеми са си наша работа, това няма да се отрази на коалиционното управление и на държавата", заяви Симеонов.

Според него Бойко Борисов проявява повече разбиране, отколкото той е очаквал. Симеонов все пак допусна, че е възможно да се прояват сериозни проблеми като заяви:
"Проблеми е имало винаги. Когато моите партньори от "Обединени патриоти" поискат моето оттегляне аз ще се оттегля", каза още Симеонов.

За пореден път вицепремиерът разкритикува протестите срещу втория лифт в Банско.
"То май Пирин трябва да се спасява от тях. Чужденци чакат по три часа само заради фасоните на няколко такива тарикати, които са направили законите убийствени за българския туризъм, за българската икономика. Невинаги протестите трябва да се фаворизират, да бъдат определящи от политиката на България. Аз имам по-друго разбиране, различавам се от министър-председателя. Не виждам защо чак толкова да се робува на псевдопротести. Нямам никакъв ангажимент към икономически кръгове. Имам отговорност като вицепремиер. Не мога да приема, че една шепа хора ще разиграват цялата държава, ще ни правят на маймуни", каза Симеонов.