Един младеж загина на място, а друг е в тежко състояние в старозагорската болница след тежък пътен инцидент между гр. Николаево и с. Едрево.
Младежите са се прибирали от дискотека тази сутрин около 5 часа, оставили свои приятели в близкото село и тръгнали да се прибират към Николаево, предаде БГНЕС.

На десен завой над река Тунджа, водачът не завива, а направо полита в дерето. След полет над 60-70 метра, колата тупва, след което отново отскача и прави още един полет от 50-60 метра и пада на островче в реката.

От първото приземяване, единият младеж изпада от колата, което спасява живота му, а другият загива на място. Пострадалият е откаран в болницата в Стара Загора в тежко състояние и опасност за живота.

Според специалистите на мястото на катастрофата, колата се е движила с над 150 км/ч.

Екипи на пожарната и полицията извадиха на сушата тялото на загиналото момче.

Заради неяснотата колко човека са пътували, и дали няма други жертви, бяха мобилизирани няколко екипа на полицията и пожарната, които часове наред претърсваха района на инцидента. Предстои експертите да установят точната причина за тежката катастрофа.

Шофьор загина при тежка катастрофа край Кресненските ханчета

Тежка катастрофа между ТИР и лек автомобил стана на главен път Е-79 в Кресненското дефиле, загинал е шофьорът на автомобила.

Към 9.15 ч. е получен сигнал за катастрофа в района на Кресненските ханчета. Към мястото на инцидента потеглиха линейка и пожарна. Това е поредната катастрофа в района на Кресненските ханчета.

Загиналият мъж е пътувал в кола с гръцка регистрация. Автомобилът „Тойота” на ляв завой предприема изпреварване, навлиза в насрещното движение, където е ударен от товарен автомобил със софийска регистрация.

Лекият автомобил се е натикал между мантинелата и ТИР-а и е бил влачен близо 20 метра. Той е пътувал в посока Гърция. Колата е напълно пресована, цялата дясна част е събрана до нивото на левите седалки.

Движението беше възстановено в едната лента. Изчакващите колони от автомобили не бяха много големи. Следствена група прави оглед на тежкото произшествие.