Двама са загинали при тежки катастрофи, един е в опасност

При автомобилни катастрофи в област Стара Загора и в Кресненското дефиле са загинали на място двама души, има и пострадал с опасност за живота.

Обратно в новината

Коментари - Двама са загинали при тежки катастрофи, един е в опасност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе кога ще дигнат възрастовата граница на имащите право да управляват ПМС? При тоя недоимък на хора (постоянно намаляваме), и особено на млади хора, тия пишлегари се трепят кат мухи!

Ficho

Сериозно ли мислите, че по селата липсата на книжка ще ги спре да карат? То и сега е забранено да се кара след запой до 5 сутринта с 150 км/ч, ама дали е помогнало това?

Все още има безсмъртни шофьори по българските земи!Тях нищо не ги спира-ни реки, ни ТИР-ове- НИЩО!

рано сутринта два шебека на връщане от дискотека карали със 150 към дарвинова награда и успели на % 50

Летял 50-60 метра, паднал, после пак летял 50-60 метра... Ами той същински Икар, бе! Не можал да набере височина и паднал... и ако изпадналия е самият той, за следващият път ще знае, че трябва да набере 160 км/ч....това е скоростта на излитане, иначе не става...

Да не забравяме контрола по пътищата. Все пак сме на първите места по брой милиционери. По кафенета и по барове, някой копат на село, други скрити в храстите се правят на фотографи. Ако имаше видим контрол и бързи наказания щяха да се замислят джигитите...

Ако написаното в статията е вярно, то става въпрос за две самоубийства! И както казаха и др. - добре, че няма невинни жертви!

Аз викам да отпадне необходимостта от шофьорки книжки! Така ще се премахне корупцията из основи! Пък които иска и може - да кара, а който не може , а пък му се иска - да ходи да се трепе! И без това книжката кола не кара...

Каква корупция бе човек един познат го късаха 2 пъти на изпита пред ДАИ на третия път си взе изпита без да плаща рушвети и пр. Във всяка кола, в която се провеждат изпити има камери и се заснима целият изпит от - до.

а ром в учебна кола виждал ли си :)

Пътувайки снес по пътя Казанлък-Пловдив се нагледах на пълния и повсеместен идеотизъм царящ при шофиране. Неправилни изпреварвания, скороти над 120 км/ч, засичания, неспазване на ограниченията в населено място, никаква толерантност на пътя и т.н. После защо броя на труповете се увеличава. Пълна липса на разум и мисъл.

От къде мина?

Четете Дарвин ... Добре че няма невинни жертви!

тръгна по народа.Карам с 80,настигат ме и ме засичат,да намаля и аз както съм ги накарал и тях да намалят.БОКЛУЦИ. Мислех,че са единични случаи,но напоследък става все по-често

Знаеш ли кое мен ме дразни? Карам извънградско с 90-100, настигам TIR или претоварен камион, който трудно достига до 80, а по завоите 50-60. Дебна го сума време да го изпреваря безопасно, но малко след като съм го направил стигаме в някое село. Там намалявам до 50-60, обаче понеже е равно, камионът може да кара с 80-90. И ме изпреварва! Не им дреме за книжките, особено на чужденците, затова си изпреварват и си бичат с 80-90 в селата!

снощи в софия гледам лачен мерцедес ,ама с летни гуми лети.към 22,00 ч. на много места се образува фин слой лед,аз със зимни гуми не можах да карам.... да, ама МЕРЦЕДЕС със затъмнени всички стъкла...

ГМО-то уврежда ДНК-то

Потомствената простотия уврежда ДНК-то, не е виновно ГМО-то.

мноого добър матриал сам са трепе

Toзи, дето се е надянал на мантинелата... дано да е загинал още от удара в тира, щото иначе не ми се мисли... ужасна смърт!

кой каквото прави, на себе си го прави

между Симитли и Кресна трябва да се сложат спешни мерки ! Ежедневно стават тежки катастрофи. Вчера в рамките на 1-2 часа на кресненските ханчета профучаваха джипове и бързи автомобили в насрещното. Трябва да се сложат 20 охранителни и още поне 30 скоростни камери за двете ленти на движение. и 2 контролни кабини за да следят и спират нарушителите в двете посоки. Да не говорим за благоевградските джипове - изпреварват в кривия тунел, на влизане в кресненските ханчета посока кресна изпреварват на завоя и влизат в насрещното. нещо страшно е !

НЕ!НЕ!НЕ! Простотията няма лекуване, нито има начин да се пребори!!! Докато всички тези нафукани говеда не се преселят в небитието, ще четем такива новини/старини. Само дано да не убият и някой невинен.

3евзек

Важно е да се попречи на простотията да се бори с другите. Свръхдозата ми изглежда далеч по привлекателен и безопасен за околните начин да отърват света от себе си. Ако ги спират и глобяват по-често, то и за тях ще е по-добра алтернатива.

да се сложат, да се вземат, да се направят..., да ама всичко това пари струва, все пак не пътува цяла България през Кресненското дефиле, като искаш безопасност, карай с разумна скорост, например 70-80 км/ч., а на който му е бавно, да мре

Разумната скорост варира в зависимост от обстановката. Някъде е 70-80, другаде 20-30, на трето място може да е и 150. А обстановката е функция на поне 20 фактора като състояние на настилката, температура, видимост, осветеност и прочие. Най-големият грях на КАТ е твърдението, че ПТП стават заради превишена скорост. ПТП стават само и единствено заради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост, без значение дали е превишена или не.

простотията не се лекува, но може да се направи доста скъпа, така че да се подтисне, както е в нормалните държави. Затова трябва единствено и само воля - воля да се направят глобите огромни, воля да се сложат камери, воля да се събират глобите. За съжаление в тая държава воля за нищо няма - само някакви калпави закони, които и без това не се спазват.

Пътят не е лош, минавал съм го многократно, за последно преди седмица. Проблемът е в шЕфьорите, особено в местните (99.99% са идиоти!!!), които се изживяват като рали-състезатели. Иначе в България има много пътища, които са доста по-проблемни, доста по-смъртоносни и много натоварени, просто не водят към Гърция и затова не се дава толкова гласност за тях. За съжаление манталитетът на хора на по 20-30-50 години няма как да се промени, изтървали са ги родителите им, а те сега изтърват своите деца. Това е един омагьосан кръг, който не виждам как ще се отвори.

Там ви съветвам - хващате някой камион и карате зад него. Да ви пази! Малко по-бавно е, но е разумно!

Явно глупавите хора нямат свършване. Убеден съм, че поне един път преди това юнакът шофьор е бил спиран за превишена скорост. Но нищо...То в България народа си кара спокойно без книжки. Добре, че не са убили някой невинен.

За съжаление такива малоумници погубват невини хора.

Загинали до 20.01 - 15 души Загинали до 29.01 - 30 души Времето се стопли и изпълзяха летните шофьори.

то - Ауди /БМВ, Мерцедес/ дава крила, като в рекламата на Ред Бул...юнаците със свещ са си го търсили. Дано поне послужат за урок на подобномислещите си връстници, но надали...

дано да не послужат за урок, та да се отървем от подобно мислещите

Оцелелият е оцелял сигурно защото е бил без колан...човек не знае кога и какъв късмет ще има...дано си опича акъла за напред.

По-вероятно е да стане много оборотен пред тъпите кифли.

Ненормалници-150км в час,кой плаща след това за пожарни,болници..Защо да ги жалим тия примати-газ и чалга до дупка...

Яли пили се веселили като за последно тази нашата простотия е пословична жалко

Добре е че не са пострадали невинни.

Кресненското дефиле по принцип е отвратно място за шофиране, а като се вземе предвид и идиотизма на туземните шофьори, наистина си е супер опасно да се кара там.

Опитният шофьор може да се справи с предизвикателсвата на това трасе,обаче с тъпите туземци там-не.

но колкото и да си опитен, не знаеш какъв "туземец" ще ти изскочи насреща. Всчко е до късмет.

нормална смърт за безмислено съществуващи хора

Путин е виновен

Не си прав. Путин не е виновен за това само. Путин е виновен за всичко,за всичко...

Малко се стопли и "тракийските вождове" полетяха!

Прави впечатление че тежките катастрофи ги правят хора между18-25 г.Най дисциплинирани са шофьори между 85-95 г.

Определено е така. И как да не е, като шофьорите в описаната възраст си седят у дома, а не зад волана? ;-)

До колкото си спомням такъв рекорд в Гинес няма полет с кола 60-70 метра.

Няма, защото поставящите рекорди за Гинес искат да останат живи!

Двама състезатели по-малко.

бси м*а ! Тези заралии ми угасиха последната искрица надежда за малко акъл в главите на поколението им!

"Майката" не е нецензурна дума. Можеш да я ползваш свободно.

Дискотека? Висока скорост? Старо желязо? Очакван резултат, кое е новината тук?

има оцелял

А какво те кара да мислиш, че комбинацията дискотека + висока скорост + ново желязо би била по-малко смъртоносна?

За къде бърза да изпреварва?! Без никаква видимост!! Самоубийци и убийци, наречи ги глупаци!

Да! Бате Гойко е виновен. Заради него няма камери по пътищата. Нали той го измисли това да се сигнализират камерите със знак. В момента МВР харчи повече пари за камери с който да опакова патрулките и катаджиите за да не взимат пари, а не ги прати по селата да видят как, какво и кои кара бангиите. Само камери и спиране на колите от движение на момента в наказателни паркинги решават проблема.

Асфалтът не се яде, но спасява животи. За справка можеш да ползваш статистиката на МВР за загиналите при ПТП. Последните 5 години загиналите са под 700 годишно. В годините от 1968 до 1990 има само една с под 1000 загинали годишно при значително по-малък трафик.

асфалтът струва пари и то много пари, плаща се от всички, а се ползва от някои, на който му се живее да си прави сметката, но не за моя сметка

де га е тая статистика, дай и ние да видим?

Малките май са решили, че карат самолет - 150 км скорост... И кой е бил този родител, дето ги е пуснал да ходят с колата на дискотека?Какво е очаквал, че там ще пият чай и ще се приберат мирно и тихо?Жалко за поредния безмислено погубен млад живот.Май трябва минималната възраст за управление на МПС да стане навършени 25 години, за да е по-сигурно, че водачите могат да контролират адреналина си.

Хайде още едно комунистическо мнение. Да се равняваме по най-големия малоумник, за да го "опазим". Има хиляди млади хора, които с шофьорлък си изкарват прехраната. Ти ли ще ги храниш 7 години (от 18 до 25)?

Съжалявам за трагичните инциденти. Много трябва да се внимава на пътя. И да не се бърза.

Заспал зад волана!

Миг невнимание и после жял живот мъртъв!!!:)) Автомобила е превозно средство изплзвано от хората за птредвижване от точка А до точка Б. Като целта е само и единствено да се стигне до края жив, здрав и невредим! Ако сте с цялото си внимание и мислите за това по-горе , няма да се налага да прекарате живота си мъртви:))) Бог да прости загиналия!

ко туй точка А и точка Б бе, аз като настъпим бегачката мноо съм як, бах мааим на буквите

Идвай! Чакам те! Ама само теб!!! Да не ми довлечеш още някой!

Жалко за младото момче!Явно са бързали да се приберат...?ММомчето ,което е изпаднало от колата,може би не си е сложило предпазният колан?

Тъпи селски бекове , седнат ли на някой стар коптор над 100 коня и вече стават по-бързи и яростни от всеки на пътя. Малоумие , дебилност , глупост , липса на каквато и да е преценка за възможностите на автомобила - това е причината за повечето катастрофи.

Докато в България по пътищата се движат коли, по-евтини от телефоните на малоумните си шофьори - така ще е! Безработни келеши без доходи карат таралясници, които не могат да вземат TUV в Германия, но безпроблемно се движат по българските пътища!

И какво са ти виновни колите за това, че разни идиоти ги карат с безумни скорости? Досега никъде не прочетох, че еди си коя катастрофа се дължи на повреден таралясник, а само на превишена скорост, неправилно изпреварване, или пиян, или заспал на волана. Я малко си пооправи мисленето, че гледам и то е правилно колкото аритметиката ти! ;-)

Книжка кола не кара и колата не се кара сама, без значение колко струва. И двете катастрофи са станали заради "дефект" в задкормилното устройство, а не поради техническа неизправност.

едва ли може да бъде измислено и името и разсъжденията му. Как ли ще се справи малоумника с чисто нов "Мерцедес", карайки го както кара "бангията". Простотията ти прелива, та чак отвращава.

образованието е много зле, младите са полуграмотни и саответно недоразвити умствено, не могат да мислят и оценяват сицуациите. в сащото време са нафукани и искат неща за които не са годни. вазрастта за управление на мпс трябва да стане поне з0 години

Ние опитваме, но матрияла не струва, нещо с ДНК-то не е наред.

Точно ли Прокопи пък говори за грамотност? Ами че погледнете колко грамотно е написан коментарът.

Ама той, Прокопи, явно е от младите, които е описал!

Убитите лебеди! Не ги забравяйте! 400 вулгарски парчета кръвнина за тях. Обратното броене започна. Сега сме на 395. Има още много работа. Дерзай, вулгаре!

Идиот!

Имаше години на оптимизъм, имаше времена на надежди, имаше времена на заблуда, на наивност - че племето ще влезне в правия път. То не го направи. Демонстрира само и единствено деградация. Повече никакво съчувствие към това генетично увредено племе!

как е майка ти

Е как да е, все още съжалява, че го е събрала с лъжичката от мокета.

"Предстои експертите да установят точната причина за тежката катастрофа. " причината е една - ГПУПОСТТА!

Поредната Дарвинова премия

Скъпи дирници това не е новина осъзнайте се Това е статистика за МВР и погребални агенций

Чудно е че още няма коментари че Бойко е виновен. Лека му пръст на момчето

Причините са почти ясни - алкохол, някакъв вид дрога, прекомерно самочувствие и... безотговорни родители, които дават на децата си такива самоубийствени "играчки"... Жалко за децата! :(

ПОРЕДНИЯ СЕЛСКИ ТЪПАК ЗА КОГОТО ШОФЬОРСКАТА КНИЖКА Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ПОСТИЖЕНИЕ В ЖИВОТА.

Не ауди, а самолет ...

Сигурно му е отказало кормилното управление. Бог да го прости!

ако му е отказало кормилното управление,спирачки няма ли бре!!!Май на шише ракия е карал младежа-всичко му е отказало,даже и да дръпне крака от газта!!!Бог да прости!!!