Сигналът за инцидента, който е станал в района на разклона за село Войняговци, е подаден на тел. 112 в 8.50 ч., съобщиха от пресцентъра на МВР.

Шофьорът на лек автомобил БМВ изгубил контрол, колата се е преобърнала по таван и се е ударила в дърво. На място са загинали двамата му спътници - 26-годишен мъж и 18-годишно момиче, което е ученичка в Професионалната гимназия по фризьорство в София.

От смачканата кола е изваден 19-годишният водач, който е в много тежко състояние.

Вижте снимки >>>

По пътя към болницата обаче линейката с тежко ранения също е катастрофирала. Тя се е ударила с лек автомобил "Форд" на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Опълченска".

61-годишният шофьор на линейката и 66-годишният лекар от екипа са пострадали при удара и са откарани във ВМА. След прегледи е установено, че водачът е с рани и контузии по лицето и носа, с леко изкълчване на дясната раменна става, а медикът е с мозъчно сътресение и контузия на дясната тазобедрена става. Двамата са изписани за домашно лечение.

Пострадалият шофьор на БМВ-то е откаран от друг екип на Спешна помощ в "Пирогов" и е опериран по спешност. Пред журналисти дежурният шеф екип на спешния хирургичен кабинет д-р Сергей Илиев съобщи, че 19-годишният младеж е със съчетана травма на главата, гръдния кош и корема и има временна опасност за живота му.

Установи се разкъсване на черния дроб на две места и некроза на жлъчния мехур в резултат на удара, който е понесъл. Допълнително има счупване на две ребра, контузия на белия дроб и малък кръвоизлив в мозъка“, обясни лекарят.

Младежът е на апаратна вентилация в Централната реанимация, ако състоянието му позволи през следващите дни ще бъде опериран отново.

По първоначални данни причина за жестокия удар на Околовръстното шосе е несъобразена с пътните условия скорост.