В текстово съобщение, изпратено до репортери Сами Абу Зухри заяви: "Не сме съгласни на удължаване на примирието с още четири часа", предаде БТА.

Израелските власти решиха да удължат хуманитарното примирие в ивицата Газа с още 24 часа, заяви правителствен представител, цитиран от Ройтерс.
"По искане на ООН кабинетът одобри хуманитарно примирие до утре, неделя, в 24.00 часа (21.00 часа по Гринуич). Израелските сили за сигурност ще действат срещу всяко нарушение на примирието", заяви в изявление официален представител, пожелал анонимност.

Израелската армия съобщи, че час след изтичането на 12-часовото примирие срещу Израел били изстреляни няколко ракети.

Военното крило на групировката заяви, че е изстреляло две ракети срещу Тел Авив в централната част на Израел и пет ракети срещу град Нашал Оз в Южен Израел.

Военен говорител заяви пред АФП, че са изстреляни минометни снаряди, които не причинили жертви и разрушения.

За момента Израел се въздържа от ответни действия, предаде Фокус, цитирайки Риа Новости.

Броят на жертвите на израелските въздушни и артилерийски удари по ивицата Газа за трите седмици от началото на израелската военна офанзива надхвърли хиляда души, съобщиха здравните власти в Газа, цитирани от Ройтерс.

Според палестинския говорител Ашраф ал Кидра цифрата рязко се е увеличила днес, в деня на 12-часовото примирие, тъй като при разчистването на развалините са били открити още над 100 тела. Най-много тела са извлечени изпод рухнали сгради в района Еш Шуджая, който бе подложен на интензивен артилерийски обстрел. ДПА посочва още по-висок-брой - 1030 убити. Повечето от жертвите са цивилни.

Израелското командване съобщи днес за смъртта на още трима свои войници в битките през миналата нощ, преди временното примирие да влезе в сила. Така общият брой на израелските жертви достигна 40. Три от тях са цивилни.