Това каза заместник-председателят на СДС Румен Христов след заседанието на НИС на СДС, предаде БТА.
Според сините много от цените, особено на хранителни продукти, могат да "тръгнат надолу", ако държавата предприеме адекватни действия срещу монополите и разследва и наказва всяко картелно споразумение.

Румен Христов заяви, че СДС продължава да иска оставката на министър Найденов. Сред причините са конфликт на интереси, допуснат в неговото министерство, проблемите, свързани с ДФ "Земеделие", както и липсата на цялостна политика в отрасъла.
Според Христов няма да има никаква полза от предлаганата комисия, която да следи цените на хранителните продукти. Специализираният отдел към Министерския съвет, който ще следи за спекула с цените на основни храни бе създаден миналата седмица с решение на правителството.

Междувременно БСП обяви, че ще предложи на президента Георги Първанов да свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) заради ръста на цените на хранителните стоки и намаляването на доходите. Това каза председателят на партията Сергей Станишев на пресконференция.

Няма да си играем на дребно, ние сме поискали оставката на цялото правителство, посочи още бившият премиер. Така той отговори на въпроса дали и БСП ще поиска оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, както това направи СДС.

По-рано оставката на Найденов поискаха и протестиращи животновъди.