Коментари - Израел покоси палестински джихадист с въздушна атака по къща в бежански лагер | Днес.dir.bg

Израел покоси палестински джихадист с въздушна атака по къща в бежански лагер

"Ударът беше нанесен, за да се отстрани непосредствена заплаха", заявиха военните

Обратно в новината

Коментари - Израел покоси палестински джихадист с въздушна атака по къща в бежански лагер | Днес.dir.bg

Коментари

На зло куче-зъл прът

Основна еврейо-атлантическа ценност е да се убива наред, масово!

Напред Израел!!

Непобедимата армия на Израел? Някакви "селски пъдари" вече седем месеца и разкатават маиката.

Един по един враговете на Израел падат.

Израел да отговаря пред международния съд за всички престъпления извършени през полседните десетилетия срещу палестинците!!!

Защо Израел има проблем с Хамас в ивицата Газа, а такъв проблем в т.н. палестинска автономия няма? Дали пък проблемацията всъщност не е Хамас, а газовото находище в морето срещу анклава?!? За да не сгрешим, почваме отначало. ООП на Ясер Арафат стана влиятелно и подразделението на ЦРУ в Израел създаде като противовес Хамас начело с Ахмед Ясин. Последната, както и цялата ивица Газа е под пълния контрол и на издръжката на еврейската държава. Като как така изведнъж, съвсем ненадейно и точно по време на Нетаняху настана цирка, на който сме свидетели? Паралел със ставащото в Украйна. Там поне от 8 години беше ясно, че ще има въоръжен сблъсък. Там всеки удар в населено място по скритата украинска бойна техника и концентрация на войски се посреща на нож от "демократичната" евролиберална аудитория. Масовото заклеймяване е ежедневие. Обаче подобна ситуация срещу само един боец и жертвите покрай него в бежански лагер, създаден и контролиран от Израел се квалифицира като неизбежна необходимост...

от кого е била въздушната атака по къщата - от Израел, или от джихадиста, и откога се строят КЪЩИ насред бежански лагери? Хайде обратно на матурата по български и литература!

Това е пътят за изкореняване на ислямизма.

има правослвани палестинци, имало е и католици, и евреи, сунит и и шиити и всички са живеели в мир преди Израел и ционизма

Пълни глупости. В Газа няма бежански лагери. Хората там са Черкези, Цигани, Арменци, Монголи, Туркмени, Кюрди и какви ли още не. Никой не ги иска - никой не го е грижа за тях. Нито една Арабска държане не ги иска и не приема бежанци от Газа. И за това си има причина. Те са изключително радикализирани. Били изгонени от Израел през 1948-ма ... дрънки-базънки. При създаването на Израел който е искал да остане и да участва в изграждането на нова държава е бил добре дошъл. Затова сега 23% от Населението е Араби. И нека не забравяме, че до 1967-ма Газа е била част от Египет и под пълното управление на Египет ... следва 6 дневната война (Арабите отново нападат Израел), Египет губи целия Синайски полуостров заедно с Газа. След това се сключва така нареченият "вечен мир" между Египет и Израел, при което Синайският полуостров е върнат на Египет. Учудващо защо след като Израел искат да им върнат също и Газа, Египтяните казват НЕ. Баси глупостите ... не разбрахте ли, че в Газа има силно радикализирани фанатици. Не мога да разбера защо се изпращат помощи ... Където е стъпил Ислямът следва погром. Това не е религия, а култ за убийци, изнасилвачи, педофили, крадци и де що измет съществува. Самият Мохамед е бил такъв. За съжаление превземат Европа. Ще дойдат времена .. и то съвсем скоро, когато отново ще трябва България да се обедини както по време на Турското робство. Като гледам обаче колко разединение сме ... как политиците ни продават Българщината за пари ... тръпки ме побиват.

при 6-дневната война арабите не нападат Израел, а той ги напада

През май 1967 г. събитията в региона на Близкия Изток карат Израел да очаква, че Арабската атака е неизбежна. Египетският президент Гамал Абдел Насър нарежда изтегляне на силите на ООН по границата и обяви блокада на израелски стоки през Тиранския пролив. В същото време Сирия засилва граничните сблъсъци по Голанските възвишения и мобилизира своите войски. Израел се въздържа от военни действия, но международните дипломатически усилия, водени от президента на САЩ Линдън Бейнс Джонсън, за спиране на блокадата се провалят. Египет, Сирия, Йордания и други започват да мобилизират войските си, а Арабските лидери призовават за война и пълно унищожение на Израел. Израел се опасява от съвместна атака по три граници - с Египет, Сирия и Йордания. Арабската мобилизация ги принуждава да мобилизират своите войски, 80 процента от които са били цивилни в запас. Израел нанася превантивен удар срещу Египет на 5 юни. С бърза скорост по-малките, но по-добре обучени и командвани Израелски отбранителни сили превземат Синайския полуостров и Ивицата Газа от Египет и поемат контрол над Западния бряг и източния сектор на Йерусалим от Йордания и Голанските възвишения от Сирия. Пълно и катастрофално военно поражение за Арабите. Арабските нации прекратяват битката си шест дни след началото на войната. На практика бидейки пред риск да бъдат унищожени Израел нанасят първия удар. И сега хора като теб казват - те започнаха първи :-) Разбирам, че ви се иска да изкарате Евреите виновни за всички. Че са окупатори, убийци и какви ли още не. Да, те не са света вода ненапита, но истината е, че Арабите са искали да ги унищожат още от времето на Мохамед. Те не признават неговата "вяра", независимо от опитите му да им се хареса. Принципно той затова и отива в Медина. Затова и взема много неща от Юдаизма.

който се чуствува зплашен може да избие всичките си съседи... Нищо че Израел започва Шестдевната война с потопяването на американският разузнавателен кораб "Либърти", първоначално евреите твърдяха че са сбъркали но накрая си признаха че са се притеснявали че затоплянето в отношенията между арабите и САЩ може да доведе то това че САЩ, имайки в предвид данните събрани от "Либърти" ще предупредят Египет или Ирак за намеренията и действията на струпаните по границите с арабските държави израелски войски. Накрая Израел плати символични компенсации за 34-те убити и 170-те ранени американци и продължи да си живее щастливо цоцайки американските помощи.

а факти установени от комисията на Конгреса на САЩ разследващата израелската атака срещу американските военни... но какво пъ значат няколко военни когато можеш да държиш Израел като трън в задник на арабите в района;) Между впрочем вероятнотта да бъдат " избити" стотици евреи е вследствие на тяхната политика... още преди да провъзгласят създаването на Израел, и винаги е служела кат тяхно оправдание за организирания от тях геноцид. 1946... Давид Бен Гурион, бъдещият първия израелски министър-председател, в правителство съставено предимно от хора осъдени на смърт от англичаните за тероризъм,записва в дневника си: „Не е възможно да извършим масово прогонване, без прилагане на сила, зверско прилагане на сила.” и се започва... Дауайма, в Абу Шуша (70 убити); Сахила (70-80 убити); Лод (250 убити); Дейр Ясин убити 254 души. Според британските власти в Палестина от декември 1947 г. до ноември 1948 г. Ционистите, вече основна част от Цахал, започват експулсирането на 750 000 араби, което представлява 2/3-ти от населението към онзи момент. За 7 месеца ционистките артилеристи и групи за "самоотбрана" разрушават 531 селища, а 11 града, с изградена от арабите инфраструктура и развита мелиорация на районите около тях, са опразнени от арабските им жители. Като за оправдание на етническото прочистване се изтъква че по това време паравоенни формирования на живеещите в разрушените селища араби са се мъчили да изгонят евреите от Палестина. И така докато започва войната от 15 май,1948 година, след която има още експулсиране на араби от новозавладените територии, но този път има вълна и от еврейски бежанци към Израел. Така че каквото повикало такова се обадило... но евреите много често се обаждат дори и преди да ги повикат;)

Да, можем да спекулираме с тази теза :-) Може и да е така. Може и да не е. Факт е, че след инцидента САЩ остават съюзник на Израел :-) Факт е, че те са все още единственият такъв в региона. Факт е, че двете правителства излизат с общо изявление, че е било грешка. Също е факт, че след този инцидент тайните служби на двете държави започват да си сътрудничат :-) Също така все още не се знае каква разузнавателна информация е била събрана :-) Мноооого конспиративни теории могат да се направят. Аз лично не се заемам да казвам коя е вярна. По интересна е тезата за това, че Израел са виновни за превантивния удар. Което вероятно означавам, че ти си човек, който ако бъде заобиколен от 3-ма Ислямисти с ножове би чакал да те наръгат и след това (евентуално) да отвърнеш :-) Страхотна теза .. невероятна. След това ще можеш гордо да кажеш, че те са били първи ... това ... естествено ако си жив все още :-):-):-):-):-):-):-):-):-) Не, не мисля, че е трябвало да се изчакат Арабските нации да пометат Израел, да избият стотици, хиляди или кой знае колко много цивилни и чак тогава да се мисли за защита, офанзива или какъвто и да е отговор. И естествено това с цел да се придобие тази толкова желана от хора като теб морална висота :-) То си има думи за това - глупост, малоумие, безразсъдство, посредственост или просто жалък и печален начин на разсъждение.

Сега не мога да разбера мюсюлманите културно богатство ли са или терористи? Според либерал-болшевиките когато дойдат в Европа са културно богатство, а когато същите са в Израел са терористи. Явно минаването през Босфора е като минаване под дъгата. Така де, нали полът можел да се сменя. Само линч за некомунистическите извратеняци!

Браво на Израел!

и започвам да си мисля, дали пък те не са джихадисти!

Успокой се - не са! Други въпроси?

чифутите всички палестинци са джихадисти! После защо по света започват да мразят евреите!

Коментари - Израел покоси палестински джихадист с въздушна атака по къща в бежански лагер | Днес.dir.bg

Израел покоси палестински джихадист с въздушна атака по къща в бежански лагер

"Ударът беше нанесен, за да се отстрани непосредствена заплаха", заявиха военните

Обратно в новината

Коментари - Израел покоси палестински джихадист с въздушна атака по къща в бежански лагер | Днес.dir.bg

Коментари

На зло куче-зъл прът

Основна еврейо-атлантическа ценност е да се убива наред, масово!

Напред Израел!!

Непобедимата армия на Израел? Някакви "селски пъдари" вече седем месеца и разкатават маиката.

Един по един враговете на Израел падат.

Израел да отговаря пред международния съд за всички престъпления извършени през полседните десетилетия срещу палестинците!!!

Защо Израел има проблем с Хамас в ивицата Газа, а такъв проблем в т.н. палестинска автономия няма? Дали пък проблемацията всъщност не е Хамас, а газовото находище в морето срещу анклава?!? За да не сгрешим, почваме отначало. ООП на Ясер Арафат стана влиятелно и подразделението на ЦРУ в Израел създаде като противовес Хамас начело с Ахмед Ясин. Последната, както и цялата ивица Газа е под пълния контрол и на издръжката на еврейската държава. Като как така изведнъж, съвсем ненадейно и точно по време на Нетаняху настана цирка, на който сме свидетели? Паралел със ставащото в Украйна. Там поне от 8 години беше ясно, че ще има въоръжен сблъсък. Там всеки удар в населено място по скритата украинска бойна техника и концентрация на войски се посреща на нож от "демократичната" евролиберална аудитория. Масовото заклеймяване е ежедневие. Обаче подобна ситуация срещу само един боец и жертвите покрай него в бежански лагер, създаден и контролиран от Израел се квалифицира като неизбежна необходимост...

от кого е била въздушната атака по къщата - от Израел, или от джихадиста, и откога се строят КЪЩИ насред бежански лагери? Хайде обратно на матурата по български и литература!

Това е пътят за изкореняване на ислямизма.

има правослвани палестинци, имало е и католици, и евреи, сунит и и шиити и всички са живеели в мир преди Израел и ционизма

Пълни глупости. В Газа няма бежански лагери. Хората там са Черкези, Цигани, Арменци, Монголи, Туркмени, Кюрди и какви ли още не. Никой не ги иска - никой не го е грижа за тях. Нито една Арабска държане не ги иска и не приема бежанци от Газа. И за това си има причина. Те са изключително радикализирани. Били изгонени от Израел през 1948-ма ... дрънки-базънки. При създаването на Израел който е искал да остане и да участва в изграждането на нова държава е бил добре дошъл. Затова сега 23% от Населението е Араби. И нека не забравяме, че до 1967-ма Газа е била част от Египет и под пълното управление на Египет ... следва 6 дневната война (Арабите отново нападат Израел), Египет губи целия Синайски полуостров заедно с Газа. След това се сключва така нареченият "вечен мир" между Египет и Израел, при което Синайският полуостров е върнат на Египет. Учудващо защо след като Израел искат да им върнат също и Газа, Египтяните казват НЕ. Баси глупостите ... не разбрахте ли, че в Газа има силно радикализирани фанатици. Не мога да разбера защо се изпращат помощи ... Където е стъпил Ислямът следва погром. Това не е религия, а култ за убийци, изнасилвачи, педофили, крадци и де що измет съществува. Самият Мохамед е бил такъв. За съжаление превземат Европа. Ще дойдат времена .. и то съвсем скоро, когато отново ще трябва България да се обедини както по време на Турското робство. Като гледам обаче колко разединение сме ... как политиците ни продават Българщината за пари ... тръпки ме побиват.

при 6-дневната война арабите не нападат Израел, а той ги напада

През май 1967 г. събитията в региона на Близкия Изток карат Израел да очаква, че Арабската атака е неизбежна. Египетският президент Гамал Абдел Насър нарежда изтегляне на силите на ООН по границата и обяви блокада на израелски стоки през Тиранския пролив. В същото време Сирия засилва граничните сблъсъци по Голанските възвишения и мобилизира своите войски. Израел се въздържа от военни действия, но международните дипломатически усилия, водени от президента на САЩ Линдън Бейнс Джонсън, за спиране на блокадата се провалят. Египет, Сирия, Йордания и други започват да мобилизират войските си, а Арабските лидери призовават за война и пълно унищожение на Израел. Израел се опасява от съвместна атака по три граници - с Египет, Сирия и Йордания. Арабската мобилизация ги принуждава да мобилизират своите войски, 80 процента от които са били цивилни в запас. Израел нанася превантивен удар срещу Египет на 5 юни. С бърза скорост по-малките, но по-добре обучени и командвани Израелски отбранителни сили превземат Синайския полуостров и Ивицата Газа от Египет и поемат контрол над Западния бряг и източния сектор на Йерусалим от Йордания и Голанските възвишения от Сирия. Пълно и катастрофално военно поражение за Арабите. Арабските нации прекратяват битката си шест дни след началото на войната. На практика бидейки пред риск да бъдат унищожени Израел нанасят първия удар. И сега хора като теб казват - те започнаха първи :-) Разбирам, че ви се иска да изкарате Евреите виновни за всички. Че са окупатори, убийци и какви ли още не. Да, те не са света вода ненапита, но истината е, че Арабите са искали да ги унищожат още от времето на Мохамед. Те не признават неговата "вяра", независимо от опитите му да им се хареса. Принципно той затова и отива в Медина. Затова и взема много неща от Юдаизма.

който се чуствува зплашен може да избие всичките си съседи... Нищо че Израел започва Шестдевната война с потопяването на американският разузнавателен кораб "Либърти", първоначално евреите твърдяха че са сбъркали но накрая си признаха че са се притеснявали че затоплянето в отношенията между арабите и САЩ може да доведе то това че САЩ, имайки в предвид данните събрани от "Либърти" ще предупредят Египет или Ирак за намеренията и действията на струпаните по границите с арабските държави израелски войски. Накрая Израел плати символични компенсации за 34-те убити и 170-те ранени американци и продължи да си живее щастливо цоцайки американските помощи.

а факти установени от комисията на Конгреса на САЩ разследващата израелската атака срещу американските военни... но какво пъ значат няколко военни когато можеш да държиш Израел като трън в задник на арабите в района;) Между впрочем вероятнотта да бъдат " избити" стотици евреи е вследствие на тяхната политика... още преди да провъзгласят създаването на Израел, и винаги е служела кат тяхно оправдание за организирания от тях геноцид. 1946... Давид Бен Гурион, бъдещият първия израелски министър-председател, в правителство съставено предимно от хора осъдени на смърт от англичаните за тероризъм,записва в дневника си: „Не е възможно да извършим масово прогонване, без прилагане на сила, зверско прилагане на сила.” и се започва... Дауайма, в Абу Шуша (70 убити); Сахила (70-80 убити); Лод (250 убити); Дейр Ясин убити 254 души. Според британските власти в Палестина от декември 1947 г. до ноември 1948 г. Ционистите, вече основна част от Цахал, започват експулсирането на 750 000 араби, което представлява 2/3-ти от населението към онзи момент. За 7 месеца ционистките артилеристи и групи за "самоотбрана" разрушават 531 селища, а 11 града, с изградена от арабите инфраструктура и развита мелиорация на районите около тях, са опразнени от арабските им жители. Като за оправдание на етническото прочистване се изтъква че по това време паравоенни формирования на живеещите в разрушените селища араби са се мъчили да изгонят евреите от Палестина. И така докато започва войната от 15 май,1948 година, след която има още експулсиране на араби от новозавладените територии, но този път има вълна и от еврейски бежанци към Израел. Така че каквото повикало такова се обадило... но евреите много често се обаждат дори и преди да ги повикат;)

Да, можем да спекулираме с тази теза :-) Може и да е така. Може и да не е. Факт е, че след инцидента САЩ остават съюзник на Израел :-) Факт е, че те са все още единственият такъв в региона. Факт е, че двете правителства излизат с общо изявление, че е било грешка. Също е факт, че след този инцидент тайните служби на двете държави започват да си сътрудничат :-) Също така все още не се знае каква разузнавателна информация е била събрана :-) Мноооого конспиративни теории могат да се направят. Аз лично не се заемам да казвам коя е вярна. По интересна е тезата за това, че Израел са виновни за превантивния удар. Което вероятно означавам, че ти си човек, който ако бъде заобиколен от 3-ма Ислямисти с ножове би чакал да те наръгат и след това (евентуално) да отвърнеш :-) Страхотна теза .. невероятна. След това ще можеш гордо да кажеш, че те са били първи ... това ... естествено ако си жив все още :-):-):-):-):-):-):-):-):-) Не, не мисля, че е трябвало да се изчакат Арабските нации да пометат Израел, да избият стотици, хиляди или кой знае колко много цивилни и чак тогава да се мисли за защита, офанзива или какъвто и да е отговор. И естествено това с цел да се придобие тази толкова желана от хора като теб морална висота :-) То си има думи за това - глупост, малоумие, безразсъдство, посредственост или просто жалък и печален начин на разсъждение.

Сега не мога да разбера мюсюлманите културно богатство ли са или терористи? Според либерал-болшевиките когато дойдат в Европа са културно богатство, а когато същите са в Израел са терористи. Явно минаването през Босфора е като минаване под дъгата. Така де, нали полът можел да се сменя. Само линч за некомунистическите извратеняци!

Браво на Израел!

и започвам да си мисля, дали пък те не са джихадисти!

Успокой се - не са! Други въпроси?

чифутите всички палестинци са джихадисти! После защо по света започват да мразят евреите!