Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус". Вчера при пристигането си в София Ануар Бадуан показа писмото, подписано от Алекс Цаков.

"Колегите, занимаващи се с компютърни престъпления, работиха цял ден. В късните часове са установени двете лица, които са пуснали имейла. Това са български граждани, млади момчета, които живеят в чужбина", поясни министърът. 
Според него може да се направи извод, че не става дума за престъпление, а  повече за закачка, защото двамата били фенове на Формула 1.

По-рано днес стана ясно, че съветникът на EABG от Абу Даби получил втори имейл при пристигането си в София, в който имало заплаха. Бадуан спешно изпратил обратно дъщеря си, която дойде с него в България, съобщи bTV. 
По случая с имейлите работи Главната дирекция за борба с организираната престъпност.
Със скандала е запознат и бившият шеф на службата ген. Румен Миланов, който в момента е съветник на премиера Бойко Борисов. Той лично се е срещнал с Бадуан вчера.

Поне още 2 оферти към съветника разследва ГДБОП. В едната се искат 60 милиона евро, за да се оправи скандалът, а в другата се предлагат връзки с министър Трайчо Трайков, за да минат проектите, пише в. "24 часа".

Министър-председателят Бойко Борисов отказа днес да коментира информацията за имейла за $94 млн. 
„Не коментирам писанията в пресата, защото виждате каква е тактиката на медиите - пишат едни глупости, след това ги взимат сутрешните блокове и обзорните предавания, и накрая аз трябва да отговарям на измишльотините на някои хора". Това заяви той в пловдивското село Войводиново, където награди юношите в Балканиадата по конен спорт, предаде Дарик радио.

Неправителствени организации пък предложиха писта за Формула 1 да бъде направена върху табаните на "Кремиковци", а не върху терена на бившето военно летище в Доброславци, съобщи БТА. 
Сдружение "Граждани за София", Гражданска инициатива "Нов общ устройствен план", "Граждани за София", Екосдружение "Връбница-Надежда", смятат, че табаните на спрелия работа металургичен комбинат, западно от открития рудник, с площ около 1500 дка са с най-подходящи условия за писти за Формула 1 и Мото Гранд При.

Построяването на пистата върху табаните на "Кремиковци" ще привлече и средства за останалите близо 8000 дка от комбината, върху които може да се изгради необходимия на София гробищен парк.
Върху 3200 дка на Доброславското летище от организациите предлагат да се изгради върху 2000 дка нов Студентски град, върху 600 дка - национален спортен комплекс, а върху останалата част - национален киноцентър.
Арх. Димитър Димитров от "Сдружение за София" обясни, че до проектите трябва да се построят две линии на метрото.

От организациите посочиха, че идеята бившето летище в Доброславци да се превърне в писта за моторни спортове не е обсъждана с обществеността на София и не са предложени алтернативи. 

Според тях предлагането на този терен е в ущърб на гражданите на София. Не разбираме защо този район трябва да бъде обречен на шумова катастрофа като той е прекрасен за живеене със своите екологични параметри и може да се използва рационално за нещо друго в полза на София, каза каза Снежинка Цветанова от Екосдружение "Връбница-Надежда".