В Германия валежите през изминалата нощ станаха причина за отмяна на 450 полета и за големи закъснения на самолетите, излитащи или кацащи на главните летища, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Във Франкфурт, където се намира най-голямото летище в Германия и второто по големина в Европа, бяха отменени 300 полета. Очаква се до края на деня да станат повече. В града се е натрупала снежна покривка от 20 см.
Късно в четвъртък вечерта летището дори беше затворено за половин час и 1000 пътници се озоваха блокирани на него.
От летище София бяха анулирани няколко полета до и от Франкфурт.

В Мюнхен, където е второто по големина германско летище, беше съобщено за общо 113 отменени или закъсняващи полета.
На летищата в Щутгарт и Дюселдорф бяха отменени над 20 полета.

Училищата в Германия бяха затворени, магистралите бяха задръстени от превозни средства. Близо 20 души бяха ранени в над 250 катастрофи по пътищата в провинция Северен Рейн-Вестфалия.
В провинция Баден-Вюртемберг заради лошото време станаха 108 пътни инцидента, като в тях бяха ранени 17 души.

В Холандия 30 полета бяха анулирани, а много други закъсняха на амстердамското летище Скипхол.
Полетът от София до Амстердам, който трябваше да се състои рано сутринта, закъснява цял ден. С него трябваше да пътуват много хора с прекачване до САЩ.

Сложна беше и обстановката в цяла Швейцария. Заради обилните снеговалежи от изминалата нощ летището в Женева не работеше до обед. То все пак поднови работа, но преди това бяха отменени около 20 полета.
Летището в Цюрих също отчете закъснения на някои полети. Общо в цялата страна бяха отменени 84 полета.

В Дания обилните снеговалежи и последвалите ги поледици причиниха фрактури на хиляди датски пощальони, съобщиха от пощенските служби.

Великобритания пък е обхваната от втора арктическа вълна за един месец. Първата беше в началото на декември. Сняг, виелици и ниски температури сковаха страната. 700 училища бяха затворени в Уелс, 200 - в Шотландия и 600 в Северна Ирландия. В Шотландия и Северна Ирландия снегът образува покривка между 10 и 15 см.

Заради влошената метеорологична обстановка влаковете, които свързват Лондон с Брюксел и Париж под Ламанша, се движат с 30 минутни закъснение.

Замръзна Адриатическо море в Хърватия, съобщават хърватските медии, цитирани от "Фокус". Интернет порталът Индекс съобщава, че морето е замръзнало при град Истра.
Толкова ниски температури отдавна не са били регистрирани в Хърватия. В Пула температурите са паднали до -7, а в Пазин и до -12.

В Източна България временно бяха затворени важни пътища, за други са въведени ограничения.