Евролидери искат бежанци, не дават €6 млрд. на Либия

stat
14:29  |  29 август 2017 | По света / Редактор Димитър Михайлов /  
Президентът на Франция Макрон посреща колегата си от Чад Идрис Деби пред Елисейския дворец Президентът на Франция Макрон посреща колегата си от Чад Идрис Деби пред Елисейския дворец
Сн.: БТА

Председателят на ЕП Антонио Таяни заяви, че Либия трябва да получи шест милиарда евро, за да спре мигрантите. Евролидерите не са съгласни, ще приемат бежанци.
ЕС трябва да е готов да плати на Либия шест милиарда евро или два пъти повече, отколкото плати на Турция, за да спре мигрантите, заяви Таяни, цитиран от Libya Herald и "Фокус".

Предложението на Таяни идва след като европейски и африкански лидери се събраха в Париж, за да обсъдят начините за справяне с мигрантската криза.

Президентът на Чад Идрис Деби и нигерският президент Махамаду Исофу бяха във френската столица за разговори с Еманюел Макрон, Ангела Меркел, Паоло Джентилони и Мариано Рахой.

Европейските лидери не приеха предложението на Таяни.

Вместо това те казаха, че са се съгласили да дават убежище на „особено уязвимите мигранти“, които подадат документи, докато все още са в Нигер и Чад.Последно в По света


Нобелисти към ядрените сили: Изберете свободата пред страха

Нобеловата награда за мир за 2017 г. бе връчена с тържествена церемония в Осло на представители на Международната кампания за забрана на ядрените оръжия (МКЗЯО)