Първите тризнаци от 59 г. в Дупница - Айс, Мей и Фюриън

stat
17:21  |  19 юни 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Айс, Мей и Фюриън Капитански ще бъдат кръстени през юли в Кюстендил Айс, Мей и Фюриън Капитански ще бъдат кръстени през юли в Кюстендил

Зам.-кметът на Дупница Красимир Георгиев връчи актовете за раждане и подаръци на първите регистрирани тризнаци в града от 59 години.
Бебетата са родени в Лондон на 11 ноември 2016 г. Мей и Фюриън тежат по 1600 грама, а Айс е едва 947 грама. Но днес официално станаха граждани на Община Дупница.

Вече сме ги определили за талисмани на Дупница. Пожелавам много да радват своите близки и да носят щастие във всеки един миг“, каза Красимир Георгиев.

Тризнаците бяха доведени от майка си Радостина и двете баби Силвия и Димитринка. Заради ангажименти с футболния отбор в школата на английския клуб "Брайтън", бащата Иван Капитански, който е бивш треньор в "Марек", не успя да присъства на тържественото връчване на актовете за раждане.

Айс, Мей и Фюриън ще бъдат кръстени в църковния храм "Св.Мина" в началото на юли в Кюстендил, откъдето е родом майка им Радостина. Причината да бъде избран този храм е, че тризнаците са родени именно в деня на Свети Мина.

Имената са уникални, защото искаме да знаят от малки, че не е нужно да живеят в рамки и според каноните на обществото. Те са си те. Мей е месец Май, Айс е като лед и Фюриън като ярост в превод“, разкрива бащата Капитански пред местния сайт "За Дупница".
Последно в Общество


Какви са очакванията от предстоящата среща Турция -ЕС?

Ротационният председател на ЕС - българският премиер Бойко Борисов, ще бъде домакин на среща на 26 март в българския черноморски пристанищен град Варна.