Това заяви по Нова телевизия политологът Румяна Коларова, цитирана от КРОСС.
Вътре в парламента станали ясни мечтите на всеки един от политическите актьори.
"Сергей Станишев мечтае да пенсионира президента Георги Първанов. Лидерът на левицата мечтае да бъде острието на предстоящите избори. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров мечтае да стигне поне на втори тур на президентските избори. Сините също мечтаят да стигнат до втори тур на президентските избори. Вече се структурират лагерите за президентските избори", смята Коларова.

Според нея, консолидирането на левицата показва един ефект, който е не само отпадането на хора от РЗС, но и вътрешно напрежение в рамките на ДПС.
ДПС има проблем с твърдото идентифициране с лявото, смята тя.

Вчерашният вот не променя нищо в страната, смята политологът Димитър Аврамов. Станишев е европейски политик, но напоследък изключително слаб, смята той.
По думите му, единствената правилна позиция на един опозиционен лидер е да излезе и да отправи най-важните обвинения към правителството.
На фона на това правителство, което критикуваме все повече, опозицията се показа неспособна да излезе и да каже, че могат да поемат управлението.
Обвинението на Аврамов към Синята коалиция е, че вчера никой не казал ясно на цялото правителство какви са моралните обвинения към тях.

ГЕРБ като че ли спечели от този вот, посочи политологът и добави, че опозицията не е казала ясно какво се случва и за какво се бори. Според Аврамов, този вот няма да сложи край на скандала със СРС-тата.