"При това село, което заварих, при всичко, което се направи, сигурно дни наред ще мисля, и колкото и да питам, толкова не могат да ми отговорят", коментира Борисов след инспекцията заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова на ремонтирания бул. "Черни връх" в столицата.

По думите му София е неузнаваема, а страната е още по-хубава.

"Два дни всяка нощ ходя до Харманли - магистралите "Тракия", "Марица", всичко е направено, Хасково, Димитровград, всичко е направено - площади, кръгови, всичко", мотивира се премиерът.

В отговор на въпрос Борисов посочи, че в момента бежанският натиск е най-нисък откакто е започнал. Съвсем други процеси текат там, добави той без да уточни какви.

Той категорично отхвърли възможността да остане да управлява, каквито призиви са се появили тези дни.

Днес виждам новия президент - пленуми, всичко е там, имат си достатъчно възможности - да се справят. Ще дойде време, всички ще си направят изводите, но ние, това, което съм обещал сме го направили , каза Борисов.

"Да припомня, на които вече са забравили, че булевардът беше козя пътека. Околовръстното беше същото само преди 3-4 години”
, заяви  премиерът в оставка.

Само да кажа на софиянци, че канализацията, осветлението и всички комуникации под земята са подновени, защото сигурно са били и те на 30-40 години, допълни още той.

„Почти месец предсрочно се пуска движението по-един от най-натоварените булеварди и най-натоварената пътна артерия в София – бул. „Черни връх”, след разширението и цялостната реконструкция. Изключително тежък обект с подмяна на цялата подземна инфраструктура. Справиха се строителите за 5 месеца. Виждаме колко е натоварено движението, а чакаме и сняг, така виждаме колко е добре, че свършиха по-рано”, заяви на свой ред кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя благодари на премиера Борисов и ръководеното от него правителство, защото цялостното финансиране на проекта е предоставено от държавния бюджет.

Започнахме със 7 млн. лева, които бяха отпуснати и се надявам да завършим и със 6 млн., с които трябва да се разплатим със строителите. На нас ни се наложи да плащаме доста сериозни средства за отчуждаване. Всички знаем какво представляваше булевардът тук, коментира още Фандъкова.